Forum > Hønsehuset

Strøm omkring hønsegården - Fort Fox

(1/10) > >>

Hanne:
Dette strømhegn tog min gode hønseveninde Lone Aa. og jeg en time at rigge til.

Stømmaskinen er købt i en landbrugs- / maskinforretning og resten - stolper, orange tråd samt grøn tråd er købt ved Harald Nyborg.

De hvide stolper er ikke særlig kønne, men ret effektive - særlig hvis man sætter en tentorstolpe ved siden af som støtte. Jeg synes de er gode fordi de kan klare så mange tråde ad gangen.

Skulle det se pænere ud ville jeg vælge nogle malede træstolper, hvor der var skruet 3 plastic trådholdere på - det kommer måske engang  .

Det bedste af det hele er at det virker!!

PS:
Det er vigtigt at holde al ukrudt og evt grene fra buske væk fra strømmen, da den ellers blivere svagere.

Man kan ofte høre hvis der sidder noget på tråden, for da vil den ligesom gnistre - det har jeg oplevet med græsstrå, edderkopper eller dræbersnegle som er kommet for tæt på!!


Billed 1:

Sådan ser det ud, fra fronten af hønsegården ud mod haven.


Billed 2:
 
Selve strømfordeleren. Strømmen er hentet via en 25 meter lang udeledning i min garage og ført ind i hønsehuset. Der går to tynde strømledninger fra denne og ud af huset. Dissse tråde er tyndt metal som er isoleret med grønt plastic.
Plasticen fjernes i begge ender, der hvor strømmen skal forbindes. ved apperatet er det dels på den sorte, dels på den røde knap som ses på billedet. Begge disse tråde går nu ud af huset (i mit gennem et par knasthuller i træet  ).


Billed 3:
 
Den ene tråd - hvor plasticet er taget af i den anden ende også, snoes nu rundt om en jordforbindelsespæl som skal på dybt ned i jorden. Her har vi brugt en tentorpæl, men man kan få rigtige jordspyd, som koster ca 85 kr stk. Jorden omkring denne pæl skal holdes fugtig - tøm vandtruget her dagligt...


Billed 4:
 
Den anden tråd fra den røde knap, bliver også befriet for det grønne plastic i enden og snoes nu rundt om den orange strømførende nylonsnor - håber billedet er tydeligt nok.
Der er nu strøm på, og den skal så fordeles....


Billed 5:

..således at der kommer strøm til alle de orange nylontråde. Det gøres blot ved at sætte små ekstra tråde mellem de vandrette hovedtråde.


Billed 6:
 
Stolperne står nu fordelt med en passende afstand rundt om hele herligheden. Her baghaven.


Billed 7:
 
Til den anden side og rundt om skrukkehuset.


Billed 8:
 
...og til slut de kære små som det hele jo drejer sig om!!

NB: Strømhegn på denne måde er den hurtige og kortsigtede løsning. Strømledningen skal graves ned i jorden og være beregnet til dette (gummisvøbt). Der skal oprettes en rigtig stikkontakt inde i huset med jordforbindelse m.m. dette er en elektrikeropgave! J

Jens Juhl:
Ja undskyls men hvad skal det elektriske hegn bruges imod. Holder det en ræv væk? Jeg har oplevet at ræven sprang over en havelåge der er 140 cm høj, og så med en høne i munden. Kan sådan et smule hegn virkelig holde den væk. Jeg ville tro at den bare gravede sig under det.
Jens

Hanne:
Hej Jens.

Ja drabeligt ser det ud og jeg nyder absolut heller ikke synet.

I 8 år har jeg haft hønsene til at gå frit i min have, men en (flere) ræv(e), fandt ud af dette skattekammer i midten af Ålborg by!

I løbet af sidste år mistede jeg over 20 - 25 dejlige høns. Hver gang jeg strammede mine forholdsregler fandt den på nyt. Til sidst var jeg så ødelagt af, at have fået nye høns - vel 4 - 5 gange og nået at knytte mig til dem, hvor efter den slog til igen og huset stod gabende tomt!

Den sidste gang havde jeg dristet mig til at lukke mine to sidste enlige høner ud på en tur i haven - mens jeg gik og ordnede bede.
En time efter gik jeg ind for at tage en bid frokost, og stod vel 5 min ved mit køkkenbord, vender mig om og kigger lige ind i øjnene på ræven der står med den ene høne i munden inde i hønsegården - 20 meter fra min terassedør! - den anden havde den bidt, næsten ihjel.

Jeg græd i et par dage og tænkte at nu var det slut med høns, men sådan er det ikke med mig - høns er for ever.

Det ENESTE der har holdt ræven væk i et halvt år er strømmen. Den har været her, men den hverken graver under eller hopper over for, det vil den få et ordentligt rap af!

Og hønsene kommer kun ud sammen med mig, der må undvære frokost og eftermiddagskaffe når det står på <G

ina.....:
Hanne Jeg kan da se at du har nogle udmærkede stolper til at holde hegnet på din hønsegård,,, hvorfor i al verden har du ikke bare skruet plastikdimserne fast til dem, og så trukket tråden i dem, så kommer de dejlig tæt på hønsegården og de iøjenfaldende hvide stolper kan du så bare fjerne,, der kommer ikke srøm på hønsehegnet af den grund, for de der plastik eller porcelainsdimser er rigeligt brede til at tråden ikke kommer i nærheden, og det ser meget pænere ud. <T

Danny Westh:
Jeg forslog også Hanne det samme på det gamle forum. Man kan endda få isolatorer der er ca. 10 cm længere så det ville komme væk i en mere "sikker" afstand fra selve hegnet. Disse kan skrues ind i stolperne uden de store problemer.

Til Jens: Jeg har set ræve hoppe og kravle over hegn på 1,7 meter og grave forholdsvis dybe huller for at komme under. Men strøm forsøger de sig kun med en enkelt, eller ihvertfald få gange.

Danny

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version