Forum > Hønsehuset

Redematerialer tips til

(1/5) > >>

Hanne:
Hvad man bruger af redemateriale, er meget en temperementssag. Det vigtigste er, at materialet er blødt således at ægget ikke går itu, når det lægges.

Der kan anvendes hø, halm, uskarpe træspåner, tørret plænegræs eller mos.

Vær opmærksom på evt utøj i bunden af reden, ved et hurtigt løft en gang i mellem. Skift jævnligt redemateriale og rengør

Patricia:
Jeg bruger Spåner og Hø, Min redekasse er desuden en Kattebakke med låg, den er dejlig nem at gøre ren, og hvis en høne skulle ligge sig skruk er den nem at flytte pga. håndtaget i låget.

Thomas Poulsen:
Jeg bruger sand, nemt at skifte og ingen utøj gider bo i sand;)

Mimi Trædmark:
Jeg er sikker på at sand sikkert er rigtigt godt netop pga utøj. MEN mine høns har også en mening om hvad der er godt. Hvis jeg lægger spåner i en redekasse og halm i en anden vælger de den med halmen. De er helt vilde med halm-om det er lugten eller hvad ved jeg ikke. Så de får spåner i bunden og halm ovenpå.
Iøvrigt gør jeg det at til utøj drysser jeg af og til (forår/efterår) lidt malathion nederst i redekassen inden strøelsen kommer i. Sådan lige rundt i hjørnerne så utøj som kravler rundt dør når de kommer forbi. De øvrige gange bruger jeg stalosan i bunden-det udtørrer utøj så de dør og det er ugiftigt.

Thomas: Hvor meget sand bruger du så-5 cm eller hvad. Strandsand bruger jeg altid som strøelse til daggamle kyllinger. Jeg kunne tænke at saltindholdet er godt imod utøj i redekasser.

Thomas Poulsen:
Hejsa

Ja ca. 5 cm tykkelse med "strandsand" der er ihvertfald små snegle i det ;) jeg har dog i marts og april fyldt op med spåner da jeg bilder mig ind at det kan varme rugeæggene lidt ;) hehe

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version