Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Hvad gør man med skroget?  (Læst 15162 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Ankerine

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 138
  • Verdens smukkeste fugl
Sv: Hvad gør man med skroget?
« Svar #15 Dato: 17 Juni , 2009, 18:56 »
Er det selvoplevet, Bjørn? ;D
2.17 Araucana, blå og blå/guldhalsede
1.2 Moskusænder
2.5 kaniner
2.1 katte af garage-oprindelse
1.0 labrador, gul, sød og tyvagtig
1.0 ulvegrå schæfer, træner til sherifstjerne
1.0 perfekt (næsten) ægtemand

Offline Patricia

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 426
  • Mit første Klubmesterskab
Sv: Hvad gør man med skroget?
« Svar #16 Dato: 17 Juni , 2009, 20:49 »
Hoved,tarme og fjer ryger i skraldespanden,
Vores gamle hund spiste hønsefødderne, har ikke prøvet med den nye endnu.
Indmaden giver en god sovs (siger min mand) og den smager jo godt, selve indmaden efter kogning spiser mand og hund.
Skroget kan godt ryge ud til hønsene.
Hønsehilsner
Patricia

4,5 stor lys Sussex, 2,10 lys dv. Sussex, 2,10 gul dv. Sussex, 7 grå Landgæs, 2 Svanegæs 1,0 Dansk/svensk gårdhund, 0,1 Jack Russell terrier
www.racefjerkrae.dk
www.naestved-fjerkraeklub.dk
www.sussex.dk
www.Sydvestsjaellands-fjerkraeklub.dk

Offline Susanne Ebbe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 782
Sv: Hvad gør man med skroget?
« Svar #17 Dato: 17 Juni , 2009, 21:06 »
Vi er ikke til indmad, så det ryger ud allerede ved rensningen af de nyslagtede høns. Efter tilberedningen og de to-benedes festmåltid, går rumlen i gang.
Er der kød tilbage (og er det godt), så plukker jeg det til frokosten dagen efter. Godt i en salat.
Derefter får hundene et stykke hver og resten ryger ud i gården til katten og hønsene.
Senere på aftenen kommer hundene så ud og rydder op.

Vores nuværende hunde, samt de som kom før, har alle spist ben siden de var 7-8 uger, og de spiser i et roligt tempo, netop fordi de er vant til det. Har vi 'gæste-hund' får de ikke ben.
Hilsen Susanne

Offline Berit

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 537
  • Må i alle have en dejlig dag.
    • teckels-punch
Sv: Hvad gør man med skroget?
« Svar #18 Dato: 17 Juni , 2009, 21:45 »
Her hos os har vi også været gift i 25 år i næste månede, så ja jeg tager også skroget med hjem jeg kan jo ikke undvære ham  ;)
Hilsen
Berit :)
Allways look on the bright side of life :D

Men er ejer af  2 guld t-shirte

Offline liski

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 266
Sv: Hvad gør man med skroget?
« Svar #19 Dato: 17 Juni , 2009, 22:21 »
Her hos os har vi også været gift i 25 år i næste månede, så ja jeg tager også skroget med hjem jeg kan jo ikke undvære ham  ;)
*g
Venlig hilsen
Lise Kirk

0.2 Lys Sussex, 0.1 dansk svensk gårdhund, 1.1 meget livlige katte, 1 ægtemand amerikansk

Offline Lene Kongstad

  • Bruger
  • Indlæg: 2 994
Sv: Hvad gør man med skroget?
« Svar #20 Dato: 17 Juni , 2009, 23:42 »
De dage skroget er udtjent plejer jeg at gå ordentlig tid i seng.
Ellers hænger det som regel sammen... *f

Sorry Magnus ! nu er din tråd lige på et side spor.

Jeg er heller ikke tilhænger af kannibalisme, så mine høns får ingen Fættere eller kusiner til middag.

GKV

  • Gæst
Sv: Hvad gør man med skroget?
« Svar #21 Dato: 18 Juni , 2009, 10:59 »
Heldigvis kan Viben og barnebarnet stadigvæk holde skroget ud ;D ;D ;D

Her går intet til spilde når vi har slagtesæson. Vi tager gerne en fem-seks stykker dagligt, når den tid kommer.Hønse-og kalkunfødder, vingespidser og halse går i hundene, med tre af slagsen passer det fint.Når de sidder og bøvser, bliver resten frosset ned til senere.

Vore kyllinger viste sig, at være ret fede, desværre lidt sent, efter at have kasseret fedtet, fandt jeg ud af, at det er fortrinligt til at stege i og løg bliver ikke bedre end når de er stegt i kyllingefedt.Prøv det, gourmetkokkene sværger til det.

Kråser og hjerter, ja dem får kattene, leverne spiser jeg. Jeg kan godt lide kråseragout, men det kan de andre ikke så det har jeg droppet. Skrogene bliver kogt til suppe, som fryses ned, det smager bedre end en bouillionterning til sovs til frikadellerne. Kødet bliver plukket af og brugt, dels til hønsesalat, men af og til ryger det også i en rest sovs der var god, men hvor vi har spist alt kødet.

Kalkunskrogene gider jeg ikke at koge, men så har vi beskæftigelse miniløverne, så de kan holde sig i ro et godt stykke tid derefter.





Miniløverne har tilladelse til at være på bordet ved siden af vasken, det kan selv en kat lære, at der og kun der må man spise. Vi er nødt til at fodre oppe ellers tager vores altid sultne hunde det hele.Af og til prøver der dog grænser af om man dog ikke lige kunne udvide bordpladsen lidt. :D :D

Når løverne har pillet, hvad de vil have, ja så ryger resten op i vores lille skov til Mikkel sammen med tarmene, fjerene går i skraldespanden.

Nogen vil måske mene, at det at fodre Mikkel er en uskik, men jeg kan godt lide ræve, blot ikke i hønsehuset, selvfølgelig. Vi har et par flotte dyr der ronderer på vores marker, hvilket jo så også betyder, at vi skal være opmærksomme på at få lagt fjerkræet i seng. Heldigvis er Borderne fantastiske til at opdage dem og så snart de er for tæt på, går den vilde jagt indtil de igen er, hvor de skal være.

Med vore mange katte og rævene i marken kender vi ikke til at være belemret med rotter og mus, hvilket er rigtigt dejligt, det har vi før prøvet og det er noget snavs.

Engang hvor vi havde kaninunger fandt vi ud af at rotterne simpelthen trak de små unger ud af reden gennem nettet i bunden, det er trælse dyr som er uønskede staldene, hvad de laver i marken blander jeg mig ikke i.

Gunni.

Offline bikealot

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 131
  • R.I.P.
Sv: Hvad gør man med skroget?
« Svar #22 Dato: 18 Juni , 2009, 11:51 »
Ha ha, elsker det sidste billede hvor katten ligger med hovedet på kanten af bordet  *p

Nu slagter jeg ikke selv spisefjerkræ, men selv det indkøbte trænger ofte til en "rengøring", - her får hunden alt hvad der kan skæres fra. Han får også nogen gange lov til at muntre sig med et helt kyllingelår. Fornøjelsen er dog kort! Sådan et lår med rygstykke sætter han til livs på max 2 min.
Ved tilberedt fjerkræ får han ikke lårknoglerne da de kan splintre, men ellers alt andet.

A pro pos kalkuner:  <K
Man kan masser af steder på nettet læse, at kalkunskind skulle være giftigt for hunde!
Fandt imidlertid denne artikel, der mere eller mindre modviser dette.
http://www.canis.dk/ekspertpanel/spmsvar.php?spmid=10495&sokres=1
Så er det op til den enkelte om man vil sige better safe than sorry.
Mvh.
Susanne
Der (forhåbentlig!) snart er den lykkelige ejer af denne her
Nåh, ja, og så også lige
0.1.4 Wyandot (eller noget)
2.1 katte af blandet herkomst
1.0 schæfer/lab.blanding

Offline P. Jakobsen

  • Bruger
  • Indlæg: 493
Sv: Hvad gør man med skroget?
« Svar #23 Dato: 26 Juni , 2009, 18:56 »
Man kan jo bruge indmaden til meget.. Syntes det er lidt ærgeligt det går i glemmebogen. Og det er da altså bedre end foie gras. fedtlever er en sygdom og dyreplageri mener jeg.. Selv om mange kokke mener det må være lykken bare sidde og få mad lige ned i svælget.

Nu er jeg ikke den største fan af kråsesuppe. Og der bruges vel egentlig også mest kråse fra and og gæs? men den smager altså også rigtig godt, hvis den kommer med ned i stegegryden

Og jeg fryder mig altså når jeg får fat i et kyllingehjerte :) For det skal altså med ned i den gammeldaws kyllingesteg  :P Det er meget sjovt her.. Der sloges min morfar og jeg altid om det hjertet  ::)

Kyllingelever plejer jeg bare at stege på panden i lidt olie, salt og peber og så en skøn tzaziki til og hjemmebagt groft brød (ihh bliver altså helt sulten nu). Men der findes et utal af forskellige opsrkifter på kyllingeleverpate med portvin osv.

skroget det tror jeg vil blive brugt til suppe som koges ind. Men det er jo alt sammen et spørgsmål om den manglende tid vi har, og det kan jo godt blive et stort arbejde.

Vi er jo egentlig måske lidt heldige her.. da vi har meget mærkelige dyr.. Dalmatineren gider ikke alt det der burde være guf for en hund (dalmatineren har dog ikke godt af protein af firbenet kræ grundet de høje puriner)  men æder agurk og gulerødder i stor stil. Bortset fra han altså godt kan blive gul af de gulerødder  ;D. Det samme gider indekatten heller ikke.. Men det er rent guffe guffe hvis de får et råt æg.. Vores udekatte, ja de mangler vist ikke noget de får også et råt æg en gang om ugen.. Så her vælger vi mennesker at forblive lidt egoistiske.

Men tror det er sådan det vil blive, når den tid kommer til slagtning, selvom det vil blive en meget meget lille paté  ;D da hønseholdet ikke er så stort.

madspild sker desværre i stor stil idag.. Og det er meget ringe fødevarer man kan købe også. Så det er da lidt selvfedt at holde høns,  passet og plejet på bedste maner. så det er rent luksus og kvalitet 
0,1 puttemor i minderne.
0,1 dværgorpington (gul/sort columbia)
2,5 dværgwyandotter (0,1 guld/sortbåndede 0,1 blandingsfarve 2,2 orange/sortbåndede)
1 (i minderne),3 skånske blomsterhøns
1,1 huskatte
1,0 dalmatiner sortplettet

Høns er bare SKØNNE!!!

Pernelle

Offline Magnus

  • Bruger
  • Indlæg: 696
  • magnusfundal@gmail.com
Sv: Hvad gør man med skroget?
« Svar #24 Dato: 26 Juni , 2009, 21:20 »
Men hvis man smider et hjerte og en kråse ned i gryden sammen med den stegende kylling, så får de da for meget, gør de ikke?
Jeg ville gerne, men jeg er vist ikke så kreativ i forbindelse med madlavning, og jeg er den eneste i familien, der har lyst.
Matematiklærer på gymnasieniveau. Tidligere ivrig avler af danske Dværglandhøns og entusiast omkring hønsegenetik. Beboende i økofællesskabet Karise Permatopia.

Offline Mikkel Schmidt

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 4 868
Sv: Hvad gør man med skroget?
« Svar #25 Dato: 26 Juni , 2009, 21:39 »
Så kunne man måske prøve sig frem ved at koge det ved sidden af i en lille gryde, og når den så var klar så vidste man til næste gang hvor længe den skulle koge, og når så hele kyllingen manglede det antal minutter, så proppede man det i ;) - bare et forslag :D
Hilsen Mikkel
2.4 sølvhalset landhøns.
0.7 blandede høns af mange forskellige racer.

Offline Storm-Olsen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 023
Sv: Hvad gør man med skroget?
« Svar #26 Dato: 26 Juni , 2009, 21:40 »
Man kan også bare smide det i og lade det give smag til sovsen. Oh mums!

Offline P. Jakobsen

  • Bruger
  • Indlæg: 493
Sv: Hvad gør man med skroget?
« Svar #27 Dato: 26 Juni , 2009, 22:19 »
det bliver simpelthen så det smelter på tungen.. hvis det får samme lave simretemp. i samme tid som kyllingen :)

bare tænk på hjerter i flødesauce.. Og ja det giver også smag til sovsen er det jo på godt gammeldaws dansk :)
0,1 puttemor i minderne.
0,1 dværgorpington (gul/sort columbia)
2,5 dværgwyandotter (0,1 guld/sortbåndede 0,1 blandingsfarve 2,2 orange/sortbåndede)
1 (i minderne),3 skånske blomsterhøns
1,1 huskatte
1,0 dalmatiner sortplettet

Høns er bare SKØNNE!!!

Pernelle

Offline Storm-Olsen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 023
Sv: Hvad gør man med skroget?
« Svar #28 Dato: 26 Juni , 2009, 22:22 »
Det hedder sovs, når der er nok! ;D

Hed det sig i mit barndomshjem...

Offline P. Jakobsen

  • Bruger
  • Indlæg: 493
Sv: Hvad gør man med skroget?
« Svar #29 Dato: 27 Juni , 2009, 22:54 »
 ;D

Gjorde det nok også hos os  :P men det siger vi ikke til nogle :)
0,1 puttemor i minderne.
0,1 dværgorpington (gul/sort columbia)
2,5 dværgwyandotter (0,1 guld/sortbåndede 0,1 blandingsfarve 2,2 orange/sortbåndede)
1 (i minderne),3 skånske blomsterhøns
1,1 huskatte
1,0 dalmatiner sortplettet

Høns er bare SKØNNE!!!

Pernelle