Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Finn Jensen efter 12 April , 2010, 06:43
-
Endnu engang viser en undersøgelse, at foderet til hønsene har stor betydning for hvor sunde æg er.
Der er flere vitaminer og mineraler i økologiske æg, end i æg fra konventionelle høner, skriver Foodculture og henviser til en ny svensk undersøgelse.
http://nyhederne.tv2.dk/article/29829194/?rss
http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/sundmad/article945099.ece
Forklaringen på det højere indhold af vitaminer og mineraler i de økologiske æg skal især findes i fodringen, som har stor betydning for næringsindholdet i æggene[..]
Der er højere indhold af jod, vitamin B12, jern og selen i økologiske æg, end der er i konventionelle æg, viser analysen, der har belyst indholdet af 11 forskellige vitaminer og mineraler. Kun indholdet af K-vitamin var lavere i økoæggene, end det er i konventionelle æg
Æg fra "hobbyhøns" er, som tidligere omtalt (http://fjerkrae.dk/prod/index.php/topic,476.0.html), også fulde af vitaminer og også her peges der på dels kosten, men også de genetiske egenskaber ved de "gamle" racer. Racens indflydelse er dog ikke undersøgt i den svenske undersøgelse.