Ok, jeg må indrømme at jeg ikke ved hvor meget vilde fugle vender æg mens de forbereder rugning. Det har jeg ikke undersøgt, så hvis nogen har 'bevis' for at de faktisk gør det hyppigt, så er det jo det.
Med hensyn til opbevaringstemperatur. De fugle der påbegynder rugeforberedelser i marts/april opnår jo ihvertfald ikke stuetemperatur mens de samler æg til rugning. Míddeltemperaturen er måske en anelse højere end køleskabstemperatur og evt chill faktor kan undgås ved at lægge æggene beskyttet, men det forhindrer ikke meget svingende temperaturer og nattemperaturer ned i nærheden af frysepunktet.
Jeg tror ikke jeg udtrykte noget om hvad jeg var tilfreds med af klækningsprocent (som jo i høj grad også er afhængig af befrugtningsprocent - 65 procent befrugtede æg giver sjældent tæt på 100 procent klækning
). Det jeg søgte var den procentvise optimering af klækning ved optimal behandling af æggene.
Men der kræves jo sikkert en del forsøgsarbejde for at kunne konstatere hvor meget man gennem behandling af æggene kan forbedre resultatet af en rugning.
Jeg betvivler på ingen måde heller at man kan optimere resultatet ved optimal behandling af æggene inden rugning. Det jeg forsøger at få lidt klarhed over er, om det ekstra arbejde, faktisk lønner sig. Og det er så igen en individuel vurdering afhængig af hvor meget tid man kan afse til projektet. For nogen vil 5 kyllinger mere ud af 100 æg være 'besværet' værd, for andre ikke (ikke fordi de ikke gerne vil have 5 kyllinger mere, men fordi de har anden prioritering eller er nødsaget til at prioritere anderledes).