Den rigtige temperatur i en motorruger er 37,8°C, i en fladruger 1 grad højere altså 38,8°C.
Temperaturen måles i overkanten af æggene, så er det lidt ligemeget hvad temperaturen er i toppen eller bunden af maskinen, bare at der i overkanten af æggene er overnævnte temperature.
Hvad så hvis der er flere bakker med æg ? Så må temperaturen justeres så tæt på temperaturen som muligt for alle bakker.
Hvad hvis der nu er 39°C i toppen af maskinen, og 37°C i bunden ? Så justeres varmen så de 37,8°C holdes i toppen af æggene.
Nu er det muligt at det indbyggede termometer måler temperaturen i toppen af maskinen, måske viser dette termometer f.eks. 39°C, det kan godt være okey, bare temperaturen i overkanten af æggene er 37,8°C, så ved du at når det indbyggede termometer viser 39°C er temperaturen ved æggene 37,8°C.
Det er også vigtigt at maskinen for lov til at blive gennemvarm inden at temperaturen måles, lad maskinen køre et døgnstid inden æggene kommes i, når æggene er kommet i falder temperaturen, og kommer først op på drifttemperatur efter 8- 10 timer, lad være med at justere varmen på maskinen, den stabilisere sig selv eftersom æggene opvarmes, hvis temperaturen er justeret rigtigt fra start uden æg. juster varmen så lidt som muligt, når først den rigtige temperatur er fundet fra start, skal der ikke skrues mere.