pekinese-rooks
Dansk Fjerkræ Forum
Menu Racebeskrivelser / Silkehøns

Dansk Fjerkræ Forum
Leksikon

Søg i leksikon

edit SideBar

Silkehønen er en lille høne med mørkeblåviolet hoved og skind. Kammen er morbærformet. Toppen er mere fyldig hos hønen end hos hanen. Befjeringen består over hele kroppen og på ydersiden af løb og tæer af en silkeblød, hårlignende fjerdragt.

Silkehøns har 5 tæer, den 5. tå er en ekstra bagtå.

Silkehønen er utrolig hårdfør og en flittig æglægger. Den er desuden en stabil ruger og en god kyllingemoder. Silkehønen er meget rolig og tillidsfuld og den er nem at gøre håndtam.

Da Silkehøns ikke kan flyve behøver man ikke en høj indhegning for at blive holde dem inde.

Dværgformen skal i alle henseender ligne den store race.

Stor race vægt:
Hane 1,4-1,7 kg.
Høne 1,1-1,4 kg.

Ægvægt: 40 gram.

Dværg vægt:
Hane 600 gram.
Høne 500 gram.

Ægvægt: 28 gram.

Skallen er hos begge lysebrun.

Se flere billeder i galleriet

Hannes erfaringer med silkehøns:
"Silker er en meget smuk, charmerende og nem race som fås i stor og dværg. Jeg kender kun til den store.

Hanen er en super leder og har øje for alt. Følger sine høns til reden, lægger sig og laver små lokkelyde til hun overtager. Drøner tilbage til sine andre høner og passer hele flokken perfekt. Også god som hjælper når der er en skruk der går med kyllinger. tager solbær ned fra buske til kyllingerne og kalder.

Den store silke har bevaret alle de gode gængse hønseegenskaber og er super skrukker. Starter ofte i januar/februar måned. Dette kan være en ren pestilens hvis alle ens høner ligger og er punkterede i flere måneder og man således ingen æg får!

Hønen er en god kyllingefører og kan fint udruge omkring 10 - 12 æg under sig (af egen herkomst). Kan ruge og have kyllinger sammen med resten af flokken.

Trods sit noget sarte udseende er silker utrolig robuste og sunde - nogen hævder enddog at de er sundere at spise, end andet fjerkræ.
Huden er sort og kødet blåligt, hvilket man skal kunne abstrahere fra hvis de skal spises.

På trods af de lange fjer på fødderne, er de absolut ikke mere beskidte i pløret vejr end andre racer.

Har man ikke ræve eller hunde i nærheden, er silker perfekte i haven. De kan gå bag et 50 cm højt hegn, uden at flyve over - de kan sagtens, men de gør det ikke."