pekinese-rooks
Dansk Fjerkræ Forum
Menu Racebeskrivelser / JerseyKæmpe

Dansk Fjerkræ Forum
Leksikon

Søg i leksikon

edit SideBar

Racen som stammer fra Amerika i staten New Jersey, blev anerkendt i den amerikanske standard i 1922. Den er stor og et fortrinligt slagtedyr. Den er en god æglægger. Racen er kendetegnende ved sit gule skind.

Den findes i Danmark i sort, hvid og blå.

Vægt:
Hane 5,0-5,9 kg.
Høne 3,6-4,9 kg.

Ægvægt: 60 gram.

Skalfarven er brun.

Se flere billeder i galleriet

Lestats erfaringer med jersey kæmpe:
"Jersey Kæmper er den største race vi har i Skandinavien, den kommer selvfølgelig fra U.S.A. Hanen skal min. veje 5,9 kg udvokset, hønen 4,9 kg, men meget gerne større. Det er dog desværre nemmere at lave dem for små end store nok.
Derfor kan det være en ide at veje sine avlsdyr.

Deres vigtigste særpræg (kardinal punkter) er kropsformen (lang, bred og med lige sider), størrelsen og meget vigtigt gule fodsåler !! Meget ofte ses blege fodsåler eller fodsåler, som er samme farve, som løbene. Dette kan være på grund af krydsning med bla. Australorps. Der er rigtig mange der forveksler disse to racer med hinanden, selvom de selvfølgelig har hver deres racepræg.

De er anerkendt i farverne sort, blå randtegnede og hvide, der er også spættede dyr, som kommer ved parring mellem blå dyr, disse er ikke anerkendte, men ligeså ægte som de andre og kan bruges til videre avl af blå.

Den hvide variant er den mest sjældne (måske uddød her i Danmark)

Det er en virkelig dejlig, rolig, stor og ikke så flyvende race, der lægger godt med store (60-65 gr.) brunskallede æg, også om vinteren. Ved korrekt fodring selvfølgelig.

Den er populær hos folk og jeg har mange efterspørgsler på dem, "desværre" er de fleste købere, nogle der "bare" skal have havehøns til eget æggeforbrug, misforstå mig ikke nu ikke, det er der bestemt ikke noget galt i at have. Det er jo derfor de fleste af os har høns.

Men racen savner virkelig nogen seriøse avlere, som vil avle og udstille dem, for det er der kun et par avlere, der gør !!

Racen hører til i special Klubben for Orpington."