pekinese-rooks
Dansk Fjerkræ Forum
Menu Adfærd / TammeFasaner

Dansk Fjerkræ Forum
Leksikon

Søg i leksikon

edit SideBar

Af Bjarne Andersen

Der er et par ting der er vigtigt at vide når man har med vilde dyr som fasaner at gøre.

Når det drejer sig om fasaner er det op til personen/ejeren at lokke dem frem til en. Det at fange dem gør ofte sagen langt være og vanskelig, da de herved mister tillidsforholdet til mennesker på denne måde. Der er ingen problemer i at gøre fasaner tamme, men det kræver en helt anden taktik end at gøre høns tamme.

Det at tage en fasan og holde omkring den er heller ikke den bedste løsning. Langt bedre er det at lokke den op på hånden.
Som lokkemidel bruges melorme eller andre ting fasanerne er meget glade for.

Det er ikke så lang tid siden vi havde besøg af en dyretæmmer i Fugleforeningen, der bl.a. fortalte hvordan man kunne have sine fugle til at flyve motions ture i det fri og kalde dem tilbage efter behag, ved den rigtige træning. Der blev vist billeder af trænede marabu storke, krontraner, næsehornsfugle, araer og mange andre fugle der kunne flyve frit uden problemer. Dette var kun muligt i forbindelse med tillid og forståelse for fuglene.

Det er også sådan at jo større plads fasanerne har jo lettere er de at tæmme, da det modsat en lille voliere hvor fuglene føler sig presset, modsat en stor voliere hvor de har mulighed for at flygte, og pludselig er det på deres præmisser og derfor lykkes det ofte her.