Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: Æggenes konsistens  (Læst 1863 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline opson

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 4
Æggenes konsistens
« Dato: 27 Maj , 2015, 21:31 »
Håber i kan hjælpe

Vi har anskaffet os 3 stk. røde amerikanere, det er en stor fornøjelse, og både børn og voksne kan få mange timer til at gå med at observere dem :)

De var ca. 20 uger gamle da vi købte dem, og efter 1 uge begyndte de at ligge æg,
MEN det første æg var helt spættet, med mørke pletter, da det var kogt var blommen fin og fast, men æggehviden var helt blød og snasket (det der ligger i æggedeleren) efterfølgende har der også været æg hvor det hvide efter kogning har været lag-delt (lidt som et løg(se andet billede)) og meget hårdt/sejt imellem det yderste hvide lag og blommen.
Nu er vi nybegyndere på dette område, så bær over med os hvis vi stiller dumme spørgsmål :)

Er det normalt at æggene er sådan?
Er det "æggeprocessen" der lige skal i gang?
 eller siger det noget om at vores høns mangler noget?

Offline Raziel

  • Bruger
  • Indlæg: 2 759
    • Hobbydyrenes blog
Sv: Æggenes konsistens
« Svar #1 Dato: 27 Maj , 2015, 21:38 »
De første æg kan godt være lidt underlige, både i udseende og konsistens, så prøv at se tiden an.
Mvh. Pia - www.hobbydyrene.blogspot.dk
5 kaniner - 3 katte - 2 marsvin - 1 kornsnog - 1 leopardgekko - mus til foder.
Blandet hønsehold med forskellige racehøns og blandinger.

Offline mud 73

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 8
Sv: Æggenes konsistens
« Svar #2 Dato: 27 Maj , 2015, 21:43 »
Tror det er meget normale start fænomen. Tror måske det er lidt med stress at gøre så bare se tiden an

Offline Jens S

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 256
    • Jens Stolt photography
Sv: Æggenes konsistens
« Svar #3 Dato: 27 Maj , 2015, 22:16 »
Det handler om at æggene er helt friske. Tillykke.
Helt friske æg er ikke til at pille. Lad dem blive et par dage gamle.

Offline Hans-Kurt

  • Bruger
  • Indlæg: 1 936
Sv: Æggenes konsistens
« Svar #4 Dato: 27 Maj , 2015, 22:31 »
Som Jens skriver, de er jo frisklagte og dermed meget fine i hviden.
Ser du, en gang gik jeg på Hærens Officer skole, på toppen af Valby bakke, her ligger et slot, som en gang var sommerresidens for den reagerende Konge. Og hver morgen forlangte han et blødkogt HELT frisklagt æg - kun fordi det har den mest skønne konsistens af hviden. Se det er et rigtig eventyr fortalt mig i Prinsessernes pandekagekøkken på Frederiksberg Slot og så er en faktisk sand.  <H !a

Selv oplevede jeg det igen her i start maj 2015 - fantastisk dejligt, men til æggedeleren, der er det noget snask  *f