Ud over Henriettes svar, så vil jeg lige tilføje, at du ikke behøver at lade dem ruge hver gang de er skrukke, men så skal du afskrukke dem hver 2.-3. uge og det kan være vanskeligt. Desuden kan nogen høner være så svære at afskrukke at de faktisk ligger og dør af sult, hvis ikke de får kyllinger og kommer i gang med at spise igen.
Den silke af mine der har været mest skruk i år, startede med at lægge sig i marts, rugede kyllinger ud som klækkede i april, derefter gik hun med kyllingerne i 6 uger, og så lagde hun æg ca 10-14 dage og lagde sig skruk igen. Så rugede hun et hold mere ud, sammen historie og blev så skruk igen i september. Jeg afskrukkede hende, og hun lagde æg en 14 dage igen og så har hun netop lagt sig skruk igen.
Og ang at spise silkehøns, så har vi spist 3 indtil videre. Der er ikke vildt meget kød på dem, men så må man jo tilberede to, hvis man har en stor familie (vi er 7). De to vi lige har slagtet var 6 mdr gamle og vejede hhv 725 og 800 gram slagtet vægt. Vi slagtede en 11 mdrs i foråret, og han vejede 1 kg.
Men som Henriette også skriver, så kan du jo bare købe rugeæg af en anden race. Når du ikke selv har hane, så skal du jo alligevel ud og købe æg. Jeg skal bestemt heller ikke ha ruget så mange silker ud næste år. Jeg har ikke brug for flere skrukhøner og synes ikke helt det er besværet værd at slagte hanerne (jeg gør det dog gerne for ikke at lade god mad gå til spilde). Men jeg har planer om at ruge New Hampshire og Faverolles ud til næste år. De er gode i gryden, og så kan jeg beholde lidt NH høns til æglægning. Fx Maran er også en rigtig god slagterace.