Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: Slagtning af ænder og gæs  (Læst 13631 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Jeanette

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 67
    • Et Liv På landet
Slagtning af ænder og gæs
« Dato: 22 Juli , 2012, 21:50 »
Ja vi har læst at ænder skal slagtes i uge 14 og gæs uge 21 så derfor skal der snart slagtes ænder. Nu er spørgsmålet så bare hvordan gør vi bagefter skal man fjerne indmaden og skal de hænge eller hvordan.
Håber i kan hjælpe snarest :)
På forhånd tak.
Mvh
Jeanette

Offline Danny Westh

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 733
Sv: Slagtning af ænder og gæs
« Svar #1 Dato: 22 Juli , 2012, 21:59 »
Hvis der er tale om moskus ænder så kunne jeg aldrig finde på at slagte i uge 14. Hvis der er tale om landænder kan det nok gå men jeg ville vente lidt længere med dem også, hvis jeg var dig.

Hvilke ænder er der tale om?

Danny
Himlen bør altid være blå!

Offline Jeanette

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 67
    • Et Liv På landet
Sv: Slagtning af ænder og gæs
« Svar #2 Dato: 22 Juli , 2012, 22:03 »
Der er tale om hvide landænder.
Årsagen til at vi taler om slagtning er at de er begyndt at slås nogle af dem og det er en særdeles højrøstende affære da gæssene hepper med lyder det som om.
Mvh
Jeanette

Offline Gåsepigen

  • Bruger
  • Indlæg: 587
Sv: Slagtning af ænder og gæs
« Svar #3 Dato: 23 Juli , 2012, 23:29 »
Adapteret fra Dansk Husmoderleksikon:

Når ænderne er slagtede, er det en god ide at skolde dem i 70-80 grader varmt vand. Tilsæt evt. et par dråber sulfo, så vandet kan nå ind til huden. Dyp hele fuglen i vandet i nogle sekunder, så løsnes fjer og dun. Pas på ikke at skolde for længe, for så følger huden med, når du plukker.

Fjern vinge- og halefjer først. Efter plukning sidder der stadig lidt "hår", som kan brændes/svides af. Hvis du ikke får det hele med, kan der komm til at stinke af brændt fjer, når du steger anden (personlig erfaring; gik heldigvis ikke ud over smagen).

Læg dyret på ryggen og skær halsen af. Spiserør og luftrør løsnes. Skær forsigtigt et tværsnit ved gumpen, så tarmene ikke beskadiges. Før hånden ind i bughulen, så tæt mod brystbenet som muligt. Få fat om kråsen med to fingre og træk den ud sammen med kro, spiserør og luftrør. Hvis du ikke kan få kroen med (hvis den går af), kan du skære et snit ved halsskindet og trække den ud den vej. Skær den grove hud omkring kloaken væk, når du har tarme og indvolde ude.

Lunger og nyrer fjernes. Rids hjertet, så blodet kan skylles væk. Fjern forsigtigt den grønne galdeblære fra leveren. Skær kråsen igennem ved "sømmen", vend vrangen ud på den og fjern den tykke hinde sammen med indholdet. Skyl indvoldene grundigt i koldt vand. Skyl dyret grundigt ud- og indvendigt i koldt vand.

Anden skal "hænge" i køleskab 1-2 dage. Det kan også ske efter optøning (siger min mor, som er fra landet).
1.0 Jensen - grå dansk mixgås fra 18. juni 2018
0.1 Magda - fin fransk Toulousegås fra juli 2020
2.0 huskat

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: Slagtning af ænder og gæs
« Svar #4 Dato: 24 Juli , 2012, 00:26 »
Tilsæt evt. et par dråber sulfo, så vandet kan nå ind til huden.

Drop sulfo (opvaskemiddel), det virker fint uden. Der er jo ingen grund til at 'forurene' dyret.

Det skal dog siges at sulfo kan have en lindrende effekt ved problemer med afføring.  ;)
Mvh
Erik Andersen

Offline morAnna

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 499
Sv: Slagtning af ænder og gæs
« Svar #5 Dato: 24 Juli , 2012, 18:52 »
 *f *f *g
pilegaarden altså! virker det på anden eller manden?
høns, ænder, hunde, katte...

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: Slagtning af ænder og gæs
« Svar #6 Dato: 24 Juli , 2012, 23:50 »
Tja, anden er jo død, så gæt selv. ;) ;)
Mvh
Erik Andersen