Jeg har dog ingen erfaring med Kalkuner, men har op til flere bøger og viden jeg er blevet fortalt. Jeg vil sige at det kun er godt hvis der er flere, som kommer i gang med Kalkuner for der er alt for få med disse dejlige fjerkræ. Ved Kalkuner skal man være opmærksomme på at de kræver meget plads og er utrolig sarte, som kyllinger.
Et er antallet af dyr og hvor gamle de skal være for at indgå i avl. I alle mine informationer på nær en skriver de at hanen skal eller bør være 3 år når den indgår i avl. Den anden vil kun bruge kokke på et år fordi frygten for smittespredning gennem gennerationer. Hvis hanen er under 3 år vil befrugtningen enten være svigtende eller meget ringe og derfor skal hanen helst nå alder af 3 år. Dog siger de også at når hanen bliver over de 5 år aftager befrugtningsgraden forholdsvis hurtigt.
Hønerne er der også lidt forskellige informationer om hvornår de bør bruges i avl. Nogle vil kun bruge et årige høner, imens andre fraråder det fordi der kommer færre kyllinger ud af disse æg, samt at kyllingerne ikke er lige så livskraftige, som de kyllinger to og treårige høner giver. Dog skriver de fleste at efter tre år ligger hønen for få æg til forsat at skulle bruges i avlen og kun bør bruges hvis hun er en god skrukhøne for dem findes der ikke mange af.
Antallet siger som regel en hane til 6-12 høner. Hvis man har færre høner til en hane vil det medføre at hønerne får skader og kødsår af for mange voldsomme parringer. En parring kan tage en halv time eller mere og hanen er tit ret klodset under forsøget og derfor det ikke altid lykkes for førsteårskokkene. Man kan dog få rygdækkener til hønerne så de får en beskyttelse imod hanernes spore så de ikke får skader.
Kun to siger at man kan holde flere haner sammen, men så skal der minimum 8 høner pr. hane, samt at man skal lave nogle skjuld hvor de kan parre hønerne uforstyret, da hanerne tit vil forhindre hinanden i det. Den ene foreslår unghaner på et år, da de ikke vil parre hønerne, men lære hvordan det gøres og vil kunne gå uforstyret for den gamle kok hvis han er vant til at gå med dem. Skjuldende er tit 1,5 meter høje og 4 meter lange.
Huset skal være minimum 1 kvm stort hvis Kalkunerne har mulighed for altid at komme ud i alt slags vejr og hvis dette ikke er en mulighed skal de minimum have 3 kvm pr. dyr. Siddepindende forslås i en højde af 1,5 meter. Kan også være højere, men så skal man være sikker på at der er plads til at de kan flyve derop.
Udendør arealet skal til gengæld være noget mere. Hvis man selv giver dem alt det foder de skal have kan man nøjes med 30 kvm pr. stk., men hvis de selv skal kunne finde en del af føden og derved ikke fodres særligt meget af ejeren skal de have 200-250 kvm pr. stk. Dette er en stor forskel, men gør også en stor del af hvor meget man behøver at fodre dem.
Fodermæssigt er det lidt det samme, som med høns, men man foreslår at de får mere protein i kosten end hønsene og derfor vil et fasanfoder eller tilskud af noget andet med mere protein i nok være bedre. Det er dog især vigtigt at kyllingerne får mere protein i kosten, samt at de skal have varme i længere tid og hvis de ikke bliver passet af en skruk skal man også sørge for at de kan finde vandet og fodret hver dag for nogle kan godt være dumme af de kyllinger. Flere forskellige har beskrevet for mig at hvis de går ind i et hjørne ligger de sig til at død i stedet for at vende sig om og gå tilbage. Derfor skal man være lidt forsigtig med kyllingerne hvis de ikke går under skruk.
Kalkuner kan godt ruges ud under en skrukhøne og passes af hende. En god skruk vil selv finde ud af hvornår kyllingerne kan klare sig selv og er varmefri, så det skal man ikke bekymre sig om. En Kalkunhøne der selv ruger og passer kyllingerne vil kun være godt og hun vil tit forsvare dem med livet som indsats.
Kalkuner og høns sammen er ikke altid godt fordi Blackhead, som en nævner, men også fordi haner og Kalkunhøner kommer op at slås og dette ender som regel med døden for hanen. Hanen vil nemlig ikke overgive sig over for et hunkønsvæsen, imens en kalkunhøne ikke vil overgive sig for sådan en bette hane. Det kan dog godt lade sig gøre at holde dem sammen afligevel uden at der sker mord. Det er derfor Kalkuner går bedst sammen med Perlehøns, Gæs og Ænder frem for Høns. Det beskrives dog at Kalkuner har nemmere ved at gå sammen med store Nøgenhalse frem for andre racehøns. Nøgenhalse kan være rigtig gode som skrukhøner og derfor bruges de tit i Tyskland til at ruge Kalkuner ud og passe dem.
Af hensyn til Blackhead kan det være et problem. Så må man starte med rugeæg af de forskellige hønsefugle så man undgår smitte mest muligt eller også give sine dyr medicin imod det med jævne mellemrum. Hvis der sker et udbrug er 3 måneders kyllinger mest udsatte og dem der overlever vil være raske smittebære med fare for tilbagefald. Derfor hvis de får det rådes det til at give medicin jævnligt eller slå det hele ned og lade gå tre år uden fjerkræ på grunden og så starte op på ny. Dette kan være ret besværligt og derfor mange vælger ikke at holde Kalkuner.
Om vinteren skal man passe på at Kalkunerne ikke bliver for fede inden avlssæsonen. I avlssæsonen skal de helst have 100 g blandet kornfoder, samt en mængde kraftfoder. Hvis du gerne vil have dem ind i hus om natten kan du give dette foder sent og så lukke for dem når de er kommet ind for at spise.