Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
* *
Velkommen, Gæst. Venligst log ind eller registér dig. Modtog du ikke en aktiverings-e-mail?
25 Maj , 2019, 23:25

Log ind med brugernavn, kodeord og sessionslængde

Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Velkommen til Dansk Fjerkræ Forum


Danmarks største Internetportal om fjerkræ

Dansk Fjerkræ Forum er stedet for alle der holder fjerkræ som hobby.

Det er fuldstændig gratis at være med, og vi bestræber os på at samle de ca. 80.000 familier i Danmark, der holder hobby og hyggefjerkræ, og skabe et netværk via internettet alle fjerkræfolk i Danmark kan samles om.

Sider: 1 ... 58 59 [60]


Vort tidsskrift fra Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl DFfR indeholder utrolig mange gode artikler om fjerkræ af alle arter. Alene af den grund bør man melde sig ind. Her vil med jævne mellemrum blive bragt appetitvækker, og hånden på hjertet, det er med den skumle bagtanke at det måske vil give nogle flere medlemmer. Det er nu engang sådan at fælles står vi stærkere. Lad os alle med høns på den ene eller anden måde mødes i en fælles forening nemlig DFfR her er plads til os alle.Denne artikel er skrevet af Leif V Jensen fra Århus. Leif er en af vore allerdygtigste fjerkræopdrættere og dommer.

foenix1

Føniks og Dværg Føniks

Af Leif V Jensen

Navnet Føniks er her i Danmark og det øvrige Europa, fælles navn for 2 forskellige japanske racer. Racen Onigadori, der oversat betyder, høns med lang hale, kan opnå en halelængde på op til 13 meter, og racen Shokoku, der får en mere beskeden halelængde på højst 1,5 meter, men begge imponerende at se på, på grund af deres store halepragt. Det er racen Føniks Shokoku, vi har i Danmark, men kun i meget begrænset antal. Derimod findes der en hel del dværg Føniks i Danmark, disse er en dværgart af de store, vistnok fremavlet i Tyskland, idet der ikke rigtigt findes nogen omtale af deres oprindelse i Japan.

Oprindelse og historie

Racen Onigadori har været kendt i Japan i mange hundrede år, den er fremavlet af langhalede høns, der er kommet til Japan fra Indonesien, men det er japanerne, der har fremavlet racen med de rigtig lange haler.Racen er ikke et naturprodukt, men er fremavlet med mange krydsningsforsøg. En japaner, Rayman Takechi avlede for ca. 300 år siden, en hanekylling, der fik en meget lang og slæbende hale, og da denne blev fremvist, fattede flere andre, stor interesse for racen og et rigtigt og målrettet avlsarbejde på at opnå rigtig lange haler begyndte. Det er en japansk prydrace, der udelukkende holdes for konkurrencen om at frembringe de længste hale. Der opstod i 1765, en helt anden interesse for Onigadori racen, idet den japanske greve Yamanauce, brugte de flere meter lange halefjer, som pryd på spyd og lanser, når han drog til Shogunens slot, og denne skik bredte sig til de andre japanske fyrster, hvilket bevirkede, at de langhalede Onigadori blev meget eftertragtede.

foenix2

Der er gennem tiderne sket en stor udvikling af halelængden. I perioden 1830-45 var der en halelængde på ca. 2,75 m. I 1868-1916 en halelængde på ca. 3,60 m. Fra 1920-30 en halelængde på op til 6 m. og i dag kan der opnås en halelængde på op til 13 m. Alt sammen opnået ved ældre haner.På Naturhistorisk Museum i New York, findes der 2 udstoppede Onigadori med en halelængde på 6 m. Her i Europa, finder man ældre haner med en halelængde på 3-4 m.Grunden til at hanernes haler, bliver så lange skyldes et gen, med betegnelsen Gt, der bevirker at sadel og halefjer ikke fældes, men fortsætter med at vokse hele hanens liv. De vokser typisk 70-90 cm, pr. leveår, det er derfor ret gamle haner man ser med de ekstrem lange haler.En tysker ved navn Theismeier, fotograferede under et besøg i Japan i 1978, en 17 år gammel Onigadori hane med en halelængde på 13 m, hvilket er noget af det længste man har set og hørt om.De opdrættes i Japan i høje bambusbure, hvor de tilbringer det meste af deres liv. Når de skal luftes på jorden, rulles halen op omkring en bambuspind og der går en mand bagefter hanen og bærer halen.Der er flere gange importeret Onigadori til Tyskland, men racen har meget svært ved at akklimatisere sig og derfor er den meget sjælden i Europa.Den findes i farverne, Sølv og Guldhalsede samt Hvide.

Oprindelse og historie

Racen Shokoku er den Føniksart vi har i Danmark, og den hører også til de langhalede racer, men med en mere beskeden halelængde på op til ca. 1,5 m.Det er også en gammel japansk hønserace, der har været kendt i Japan i flere 100 år. Den er kommet til Japan fra Kina som kamphane og den er også kendt for sin specielle og vedholdende galen. Den er således også i familie med langgalerne Toternko, der også er en japansk race.Der er ingen tvivl om at Onigadori og Shokoku er i familie med hinanden, men Shokoku er ikke udstyret med genet Gt, hvorfor de fælder halefjerene hvert år, hvilket er grunden til at de ikke opnår så lange haler.Den findes i farverne, Sølv og Guldhalsede samt Hvide.

foenix3

Dværg Føniks

Dværg Føniks findes sandsynligvis ikke i Japan, da der ikke findes oplysninger om, at de kommer fra Japan. Der findes derimod beskrivelse om, at de er nedkrydset fra store Føniks, ved hjælp at Gammel Engelske dværg Kamphøns i Tyskland allerede i 1878 og anerkendt i 1898.Det er en tro kopi af Shokoku racen, men i dværgform og med en mere beskeden halelængde på ca. 70 cm., men ved en dværgrace stadig en imponerende og flot halelængde.Racebeskrivelse og krops- form er som ved de store, med behørig hensyntagen til dværgformen.Den findes i farverne, Sølv-, Orange- og Guldhalsede samt Sorte.

Racebeskrivelse

Racerne Føniks Onigadori og Føniks Shokoku, har samme kropsform og racebeskrivelse, det er udelukkende halelængde og halestilling der adskiller dem.

Hanen

Krop: En forholdsvis lang og ret slank krop, let skrånende mod halen, bagkroppen lidt smallere end forkroppen.

Halsen: Middellang, med et særdeles langt og fyldigt halsbehæng, der når godt ud på ryggen.

Ryggen: Ret lang, lidt bred over skuldrene og smallere mod halen, og med et langt og fyldigt sadelbehæng.

Bryst: Fyldigt og lidt højt båret.

Halen ved Shokoku: Lang, helst 1-1,5 m. med en halestigning på ca. 10 grader, og et særdeles fyldigt sadelbehæng, der gerne må berøre jorden.

Ved Shokoku kræver de i Japan, at halen er mindst 70 cm. lang, ellers er det udelukkelses fejl.


foenix4
Halen ved Onigadori: Særdeles lang, helst flere meter og med et meget langt og fyldigt sadelbehæng, der skal berøre jorden. Her kræves der ingen halestigning, halen fortsætter den let skrånende ryglinie. Først når hanen bliver ældre, opnår man de lange haler, idet de typisk vokser 70-90 cm. om året. De bliver længere og længere jo ældre hanen bliver.

Vinger: Forholdsvis lange, næsten vandret båret og liggende godttil kroppen.

Hoved: Forholdsvis lille og lidt lang.

Kam: En lidt lille enkelt kam, ved ældre hanen bør man acceptere en lidt blød kam.

Ansigt: Rødt og glat, ved ældre haner bør man acceptere et noget blegt ansigt.

Øjne: Orangerøde til røde.

Øreskiver: Middelstore og hvide.

Hagelapper: Middelstore og velafrundede.

Næb: Middellangt, hornfarvet til blå/grå.

Lår: Middellange og godt markerede.

Løb: Middellange, ubefjerede og fintknoglede, blå/grå.

Tæer: 4, lige og velspredte.

Hønen

Kropsform og vingebæring som ved hanen.

Halen: Lang og med en hale- stigning på ca. 15 grader, de øverste halefjer godt buede og med mange og lange haledækfjer.

Fjerene i halskrave og sadlen også ret lange.

Hoveddelene: en ret lille enkeltkam, øreskiver og hagelapper også noget mindre end ved hanen.

foenix5

Udbredelse og natur

Det er racer der kræver gode pladsforhold, huse med ret store rum og en stor løbegård, begge skal være tørre for at man kan holde den store halepragt. Fritgående i haven kommer de først rigtigt til sin ret, der findes vel ikke noget flottere end en Fønikshane med god udviklet hale.Af en let race at være, er de rimelig rolige af natur og bliver let ret tamme. De er ikke så gode æglæggere, de lægger ofte kun ca. 20-30 æg og vil derefter gerne ruge. De er ret gode ruge- re og gode kyllingefører, kyllingerne er ret hurtigt voksende og tidligt fjersatte.Store Føniks blev første gang udstillet i Danmark på landsudstillingen i Silkeborg d. 25-27 juli 1884, hvor der var udstillet 1,2 Guldhalsede. Derefter var de udstillet på flere udstillinger til kort efter år 1900, derefter så man dem ikke i mange år, men her sidst i 1997 er de kommet til Danmark igen og man ser dem forhåbentlig snart på udstillingerne. De findes i dag i Guldhalsede.Dværg Føniks derimod er af forholdsvis nyere dato i Danmark. De blev importeret af L.P.D. i 1978, hvor der blev udstillet Sølvhalsede i Viborg og der blev vist Guldhalsede i Hammel 1984.Der findes i dag dværg Føniks i Sorte, Sølvhalsede, Orangehalsede og Guldhalsede, disse har været vist på de seneste års landsudstillinger, endda i særdeles god kvalitet.Lad os håbe interessen for disse specielle og pladskrævende racer varer ved, dem kan vi ikke undvære på vore udstillinger.

Danmarks største Internetportal om fjerkræ

Dansk Fjerkræ Forum er stedet for alle der holder fjerkræ som hobby. Det er fuldstændig gratis at være med, og vi bestræber os på at samle de ca. 80.000 familier i Danmark, der holder hobby og hyggefjerkræ, og skabe et netværk via Internettet alle fjerkræfolk i Danmark kan samles om.

Læs mere

21 Jan 2008 - Fjerkræhandel


Guide til køb og salg af fjerkræ, samt rugeæg.


Som sælger af levende fjerkræ skal du være opmærksom på flg.:

Lovkrav:
· Sælger skal opbevare købers adresse i min. 2 år.
· Sælger skal oplyse om vaccinationsstatus mod Newcastle Disease (ND).

Som sælger af rugeæg gælder:

Lovkrav:
· Sælger skal opbevare købers adresse i min. 2 år.

Gode råd for sælger:
· Husk at det er i orden, både for køber og sælger at takke nej og afbryde en handel.
· Sørg som sælger for at ligge inde med egnet transportemballage.
· Gør køber bekendt med gældende regler for fjerkræhold - Fødevarestyrelsen
· Gør køber bekendt med pasningsvejledningen for de solgte fjerkræ. Det kan være en god idé at lade køber få lidt af det vante foder med, samt oplysning om hvor det kan købes.
· Indgås handlen på specielle vilkår, kan det være en fordel at nedfælde en kontrakt med de indgåede aftaler, som begge parter underskriver.

Som køber af levende fjerkræ og rugeæg skal du være opmærksom på flg.:

Lovkrav:
· Køber skal opbevare sælgers adresse i min. 2 år.
· Du må ikke indføre dyr der er vaccinerede mod ND med levende vaccine, til en besætning der ikke er vaccineret, og omvendt.

Gode råd for køber:

· Vær opmærksom på fjerkræets forhold. Rene, lyse og trækfrie forhold er at foretrække. Sunde, raske dyr er livlige, nysgerrige og i god foderstand. Fjerdragten skal være sund at se på og uden bare pletter (dog undtaget under fældning og ved parring).
· Tjek dyr for utøj og andre synlige sygdomme, som kalkbensmider (skællede og tørre ben), snue og øjenbetændelse.
· Rugeæg fra sunde dyr, giver de bedste betingelser for et godt resultat.
· Køb kun rugeæg fra steder hvor indsamling og opbevaring sker hygiejnisk.
· Ved modtagelse af rugeæg kan man desinficere i Virkon S, et bredspektret virus- og svampemiddel, som nedsætter risiko for medbragt smitte (eller andet velegnet middel).
· Lad dig ikke overtale til at købe usunde dyr. Og husk at det er i orden, både for køber og sælger at takke nej og afbryde en handel.
· Transport skal ske i egnet emballage under hensyntagen til fjerkræets art og velfærd. Rådfør dig med kendere af racen.
· Transporten skal ske tempereret og med god luftcirkulation. Strækker transporttiden sig over flere timer, skal der tilbydes væske. Enten i form af rent drikkevand eller væskeholdige frugter. Der kan eventuelt strøes lidt korn/frø ud, som fjerkræet kan spise.
· Hold nyindkøbte dyr i karantæne. Så undgår du smitte af egne dyr, samt kan observere for sygdomme og utøj.
· Indgås handlen på specielle vilkår, kan det være en fordel at nedfælde en kontrakt med de indgåede aftaler, som begge parter underskriver.
· For at øge sporbarheden i tilfælde af sygdom, anbefaler vi at køber opbevare sælgers adresse i min. 2 år.


Handel med fjerkræ og/eller rugeæg

Købers eksemplar


Som sælger:
Navn:
Adresse:
Postnr. og By:
Telefon:
E-mail:


Ovenstående bekræfter salget af nedenstående fjerkræ/rugeæg:

1. ____________________________________________________________________
2. ____________________________________________________________________
3. ____________________________________________________________________
4. ____________________________________________________________________


Til køber:
Navn:
Adresse:
Postnr. og By:
Telefon:
E-mail:Sælgers oplysninger om vaccinationsstatus mod Newcastle Disease (ND):
JA ___ - se vedlagte informationsskrivelse
NEJ ___ - fjerkræet er ikke påbegyndt vaccination mod ND.Specielle vilkår/aftaler for salget:______________________________ ______________________________
Underskrift sælger Underskrift køber


Handel med fjerkræ og/eller rugeæg
Sælgers eksemplar

Som sælger:
Navn:
Adresse:
Postnr. og By:
Telefon:
E-mail:


Ovenstående bekræfter salget af nedenstående fjerkræ/rugeæg:

1. ____________________________________________________________________
2. ____________________________________________________________________
3. ____________________________________________________________________
4. ____________________________________________________________________


Til køber:
Navn:
Adresse:
Postnr. og By:
Telefon:
E-mail:Sælgers oplysninger om vaccinationsstatus mod Newcastle Disease (ND):
JA ___ - se vedlagte informationsskrivelse
NEJ ___ - fjerkræet er ikke påbegyndt vaccination mod ND.Specielle vilkår/aftaler for salget:______________________________ ______________________________
Underskrift sælger Underskrift køber

Informationsskrivelse til anvendelse ved salg m.v. af fjerkræ vaccineret eller påbegyndt vaccineret mod Newcastle disease.
I medfør af § 11, stk.1, skal fjerkræ, der er vaccineret eller påbegyndt vaccineret mod Newcastle disease og som flyttes eller omsættes fra centralopdrætnings-, opdrætnings- eller avlsvirksomheder til ikke erhvervsmæssig produktion, ledsages af en af sælger udfyldt og underskrevet informationsskrivelse:

Skema findes i DownloadversionenTilføjelser til Guiden:


Fugleinfluenza
Fugleinfluenza, også kaldet aviær influenza, er en smitsom sygdom hos fugle forårsaget af influenza A virus. Hvor alvorlig sygdommen er for fuglene, afhænger af virus. Den subtype der hedder H5N1, er en alvorlig (højpatogen) type, der kan medføre en dødelighed blandt fjerkræ på op til 100%.

Symptomer på fugleinfluenza:
Symptomer på fugleinfluenza er pludselig høj dødelighed, ophørt æglægning, luftvejssymptomer, øjenbetændelse med tåreflåd, Diarré og eventuelt væskeophobninger samt misfarvning af huden, især i hovedet.
Svømmefugle, der ikke er særligt modtagelige for sygdommen, viser kun svage eller ingen kliniske symptomer.
Husk på at der kan være andre årsager til at dine dyr viser nogle af ovenstående symptomer.

Flg. regler gælder for hobbyhold af fjerkræ og fugle: (Opdateret 05.02.08)

I Danmark har vi tre risikoniveauer:

Lavt risikoniveau:
* Fjerkræ og andre fugle i fangenskab skal fodres og vandes indendørs eller under fast tag. Det sikrer, at vilde fugle ikke kommer i kontakt med foder og Vand beregnet til dit fjerkræ og dine fugle. Fodring med friskt grønt må gerne foregå under åben himmel.
* Ænder og gæs skal holdes adskilt fra andet fjerkræ og andre fugle i fangenskab.
* Fjerkræ og fugle må ikke få Vand fra søer, åer eller opsamlet regnvand.
* Bassiner til fugle og fjerkræ skal være afskærmet, så større, vilde fugle hindres adgang til vandet.

Middel risikoniveau:
Regler som for lavt risikoniveau og
* Fjerkræ og andre fugle må kun være ude, hvis de holdes i en overdækket indhegning. Overdækningen kan bestå af et fast tag eller et net med en maskestørrelse på maksimum 10 x 10 cm.
* Fjerkræ og andre fugle må ikke deltage i udstillinger, medbringes på markeder og lignende. I specielle tilfælde kan fødevareregionen give dispensation.

Højt risikoniveau:
I områder, hvor der er fundet vilde fugle med smitte eller i områder, hvor der er fundet smittede tamme fugle eller fjerkræ.
* Fjerkræ og andre fugle i fangenskab skal holdes indendørs eller i indelukker, så det sikres, at vilde fugle og småfugle ikke kan komme i kontakt med dem. Som tag kan enten anvendes et fast materiale eller en presenning, så længe regnvand, der eventuelt ligger i presenningen, ikke ledes ned til dyrene. Til siderne kan der fx anvendes presenning eller trådhegn med en maskestørrelse på maks. 2 x 2 cm.
* Ejere af hobbyfjerkræ skal registrere deres fjerkræ.
* Sørg for at have skiftetøj og -fodtøj, som du kun anvender, når du går ind til dine fugle eller fjerkræ. Tøj og fodtøj skal vaskes ofte med Vand og sæbe. Brug eventuelt et desinfektionsmiddel til dine støvler.
* Der er forbud mod at fjerne fjerkræ og andre fugle i fangenskab fra det sted, hvor de holdes. Fødevareregionen kan dog give særlig tilladelse til at flytte fjerkræ og andre fugle ud af området.
* Der er forbud mod at samle fjerkræ og andre fugle i fangenskab på dyrskuer, markeder, udstillinger eller andre former for arrangementer med fugle.

Ved fund af fugleinfluenza af typen højpatogen H5 i Danmark bliver der oprettet zoner eller områder, alt efter om det er vilde fugle eller tamfjerkræ der er smittet.

Ved fund hos vilde fugle oprettes der et kontrolområde med en radius på mindst 3 km., fra findestedet. Derudover oprettes der et monitoreringsområde på mindst 10 km i radius fra findestedet.


Ved fund hos tamfjerkræ oprettes der en beskyttelseszone med en radius på mindst 3 km., fra findestedet. Derudover oprettes der en overvågningszone på mindst 10 km i radius fra findestedet.

Derudover oprettes der særlige områder, A og B områder. De vil typisk dække et større område. Eksempelvis kan en landsdel være et B-område.

Vær opmærksom på flg.:
At folk i zonerne holder deres katte indendørs, og hunde i zonerne luftes i snor.
Hvis man finder døde svømmefugle, gæs, svaner eller rovfugle, bør man ringe til Fødevarestyrelsens hotline om fugleinfluenza på 70 13 00 12.
Al jagt på vilde fugle i zonerne er forbudt.
Folk, der bor i zonerne, bør ikke lægge foder ud, der kan tiltrække måger og lignende, hvis de har fjerkræ eller andre fugle. Småfugle kan fodres uden problemer.

Gode råd om fjerkræ:
For at passe på både sit eget og andres fjerkræ er det vigtigt, at fjerkræejere stadig følger disse anbefalinger:
Lad ikke fremmede komme ind til fjerkræet og undgå selv at gå ind til fremmed fjerkræ.
Hold rent ved indgangen til fjerkræet.
Tørlæg vandpytter og vandhuller i hønsegården og volieren.
Skift fodtøj eller vask og desinficér fodtøj efter ophold i hønsegården.
Vask forurenet tøj med sæbe ved en temperatur, som anbefales for det pågældende tøj og med en sæbe mængde svarende til vandets hårdhedsgrad.
Smitte med fugleinfluenza kan sidde på fodtøj, der har været brugt i naturen, fx ved moser, parker, hvor der er vandfugle.
Vask hænder efter kontakt med fjerkræ.
Har man været i udlandet, bør man ikke have kontakt med fjerkræ i 48 timer efter, man er kommet hjem.
Fund af døde vilde døde fugle
Hvis man finder flere døde fugle inden for et mindre område, bør man stadig ringe til Fødevarestyrelsens hotline om fugleinfluenza på 70 13 00 12.

Se også:
Fugleinfluenza.info
Fugleinfluenza.com
Fødevarestyrelsen
WHO-factsheet

Finder du døde eller syge fugle i naturen er der her en guide til hvad du kan gøre:
Fund af døde fugle

21 Jan 2008 - Regler for medlemmer.

Det er vort store ønske, at alle brugere af Dansk Fjerkræ Forum, skal føle sig velkomme og som en del af fællesskabet - både erfarne som nybegyndere af fjerkræhold. Vi håber, at alle vil bidrage til at hjælpe hinanden i stort som i småt.

Vi ønsker, at der holdes en god tone og at forskelligheder accepteres, således at alle trygt kan fremføre spørgsmål, holdninger og/eller en god fortælling.

Selvom der opstår uenighed, ønsker vi, at den enkeltes holdning respekteres, og at man holder sig til det givne emne – at man går efter emnet og ikke personen.

Sjove og humoristiske bemærkninger kan bidrage til en afslappet og hyggelig atmosfære og er derfor meget velkomne. Man bør dog være opmærksom på, at ganske små nuanceforskelle kan bevirke, at en tilsyneladende harmløs bemærkning kan opfattes anderledes end tiltænkt afhænigt af den sammenhæng, den fremsættes i.

Alle bør være opmærksomme på at undgå for megen indforstået jargon / privat snak og klike-dannelse, da dette kan bevirke at andre (især nye) brugere kan komme til at føle sig "udenfor". Der henvises i stedet til at benytte PB – private beskeder.

Alle oplysninger i registreringen skal være i overensstemmelse med sandheden og vi forventer at du til enhver tid overholder landets love.

Du bedes ved registreringen udfylde din profil med navn, alder og landsdel/by. Hvis du udfylder oplysningerne under punktet Information i din profil, kan det udelukkende ses af registrerede brugere. Manglende oplysninger kan føre til sletning af brugeren.

Det er på ingen måde tilladt:
At videregive indhold af privat korrespondance uden afsenders tilladelse.
At udsende spam i Private Beskeder (PB) og via medlemmers private e-mails.
At linke til sex-sider og lign.(medfører øjeblikkelig eksklusion fra DFF)
At fremføre udsagn af racistisk, pornografisk eller anden anstødelige karakter.
At udhænge andre eller krænke privatlivets fred.
At videregive private informationer uden navngiven persons tilladelse.
At diskutere administrative afgørelser offentligt (luft din undren via PB).

Gode råd og tips:
· Post kun samme indlæg én gang.
· Vær opmærksom på at holde dig til emnet i trådene. Er debatten ved at skifte emne, så opret en ny tråd og fortsæt den gode debat.
· Brug din sunde fornuft i forhold til indholdet af websides der henvises til, samt links og artikler.
· Brug beskrivende titler på dine indlæg. Det vil gøre det lettere for andre brugere, at søge efter dit emne senere i ’søg’ funktionen.
· Vær opmærksom på at STORE BOGSTAVER svarer til at råbe, og at det skrevne sprog står uden et glimt i øjet og et smil på læben.
· Brug af smilies kan erstatte dit kropssprog.
· Det er ifølge lovgivningen forbudt at kopiere billeder og tekster over fra andres hjemmesider, så undgå det. Lav i stedet et link til den pågældende side.
· Er du i tvivl om noget, så kontakt gerne en fra staben.
· Hvis du støder på beskeder, som du mener overtræder vore regler og retningslinier, bedes du kontakte os via PB – funktionen.

Kommercielle reklamer for sider/ting hvor man selv har en økonomisk interesse er ikke tilladt. Privat salg/køb er der intet til hinder for. Det er administratorgruppens vurdering om en reklame betragtes som kommerciel

Tråde og indlæg vil til hver en tid kunne fjernes af staben, med henblik på en nærmere vurdering af udsagn og udtalelser.

Afgørelser truffet er endegyldige. Hvis et indlæg er blevet rettet eller slettet eller tråden er blevet låst, er det den endelige beslutning.

Moderatorgruppen kan give en bruger en henstilling til at ændre en adfærd på forum. Det kan være i forbindelse med mobning, overdrevent brug af indforståede samtaler eller andet moderationen anser kræver en handling.

En henstilling kan føre til en advarsel, hvis der ikke leves op til henstillingen. En advarsel kan også falde alene, i det tilfælde at overtrædelsen er af grov karakter.

I sidste ende vil moderationen alene vurderer om en advarsel vil føre til en banning/udelukkelse.

Hvor det er muligt, vil der blive udsendt en advarsel, enten via tråden, PB eller via e-mail. Hvis denne advarsel bliver ignoreret, vil administratorgruppen tage stilling til passende tiltag.

Accepterer du ovennævnte, ønskes du hjertelig velkommen på Danmarks største portal for folk der holder fjerkræ som hobby.

Sider: 1 ... 58 59 [60]

Nyeste