Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
* *
Velkommen, Gæst. Venligst log ind eller registér dig. Modtog du ikke en aktiverings-e-mail?
21 Juli , 2018, 13:44

Log ind med brugernavn, kodeord og sessionslængde

http://rosenbud.dk http://fjerkrae.dk/ccount/click.php?id=2 http://xn--naturgrdensdyr-qib.dk/ http://bangs.dk http://www.dyrenesmad.dk/shop/foder-23c1.html http://stevnsracehoens.dk/

Forfatter Emne: Gås ligger stadig på æg  (Læst 1048 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline bondekonen

Gås ligger stadig på æg
« Dato: 07 August , 2017, 17:21 »
Hej.
Vores gås startede æglægning sidst i februar og har så trofast lagt æg frem til slutningen af juni måned, hvor hun lagde sig til at ruge (den 28. juni). Vi har selvfølgelig fjernet de gamle æg efterhånden, som der blev flere og flere. Vi har til stadighed ladet ca. 15 stk. ligge i reden. Hun ligger nok på 16 - 17 æg nu.
Hvor længe skal vi lade hende ligge? Hun har jo så i alt ligget ca. 40 dage nu - er det ikke MEGET længe? 
Det er første gang, vi har et gåsepar, så vi er ikke så erfarne, men vi synes jo, det kunne være sjovt med gæslinger. Vi købte parret sidste år, og da var gåsen i æglægning (manden vi købte dem af, skulle af med dem). Det blev så ikke til mere, jo nok på grund af flytningen.
Er der en eller anden, der har forstand på gæs og udrugning, der vil fortælle lidt om, hvad der er det klogeste at gøre?
LV

Offline anneke

Sv: Gås ligger stadig på æg
« Svar #1 Dato: 07 August , 2017, 23:45 »
40 dage er alt for længe. De burde klække med 28-30 dage. Prøv at tage et æg og lyse det. Der er nok ikke noget i dem så du må fjerne æggene så at gåsen kan få fri igen. Det er nem at lyse æg. hold ægget i den ene hånd og prøv at gennemlyse ægget med en lommelygte i den buttede ende. helst i et mørk rum.
mvh. Anneke
Høns, moskusænder, svanegæs.

Offline bondekonen

Sv: Gås ligger stadig på æg
« Svar #2 Dato: 07 August , 2017, 23:59 »
Tak for svar Anneke.  Vi vil prøve at lyse æggene i morgen, så må vi se, om de har fået noget ud af deres anstrengelser.
 
Vi har snakket om, at det jo nok er for sent på året til at finde daggamle gæslinger nogen steder, men ved du, om det kan gå at sætte nogle lidt større gæslinger derind?

Måske skal vi have fat i en anden gase, hvis ham vi har ikke kan befrugte æggene (han er ellers ihærdig nok).

LV

Offline bondekonen

Sv: Gås ligger stadig på æg
« Svar #3 Dato: 08 August , 2017, 22:47 »
Nå, det blev ikke nødvendigt at gøre noget.
Gurli (som vores gås hedder) gik selv af reden i dag, og hun har fornøjet sig med bad, soignering, græsspisning og "gemalen" hele dagen, mens vi fik hendes rede tømt. Der var kommet 1 gæsling ud, som desværre var død, mens der havde været liv i 2-3 æg mere. Resten af æggene var mere eller mindre mast.
Vi håber på bedre held næste år.
LV

 

Nyeste