Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: Thomasminde efter 27 December , 2011, 12:09
-
Jeg mener at have læst flere steder på forum, at de fleste slagter kyllinger, når de er omkring 6 måneder gamle. Mine Sussex kyllinger er nu 4 måneder, og jeg synes efterhånden, at især hanekyllingerne er blevet nogle "store drenge". Har jeg misforstået noget m.h.t. slagtetidspunkt, eller er det normalt, at de er temmelig store?
-
Jeg mener at have læst flere steder på forum, at de fleste slagter kyllinger, når de er omkring 6 måneder gamle. Mine Sussex kyllinger er nu 4 måneder, og jeg synes efterhånden, at især hanekyllingerne er blevet nogle "store drenge". Har jeg misforstået noget m.h.t. slagtetidspunkt, eller er det normalt, at de er temmelig store?
du kan da prøve slagte en er den som du synes den skal være er det vel ok så kan du jo prøve lade nogen blive lidt ældre og se om det gør den store forskel gælder vel lidt om at der er kød nok på
-
Tidspunktet passer fint, jeg slagter når de er mellem 3-9 mdr.
senere synes jeg de bliver lidt seje.
men ja, der er store, det er jo det gode ved Sussex ;)
-
Jeg slagter når de er ca. 5-6 mdr. da vejer de mellem 2 kg og 2,5 kg og de smager helt forrygende. Der er vel bare lidt mindre kød på dem hvis du slagter tidligere. /o
-
jeg slagtede også mine hanekyllinger (sussex) da de var 5 måneder og der var godt med kød på :-)
-
En tråd om slagtevægt på Orpington. Udvoksede Orpington er lidt tungere end Sussex, men det skulle stadig give et fingerpeg.
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=20841.0 (http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=20841.0)
jeg slagtede også mine hanekyllinger (sussex) da de var 5 måneder og der var godt med kød på :-)
Et dejligt præcist svar. :D :D
Min logiske/matematiske hjerne fortæller mig ud fra en sådan besked at der nok har været mere kød på end der er på en gråspurv. ;)
-
Tak for de gode og brugbare svar. /o Jeg kan se, at jeg nok skal prøve mig lidt frem, men det går jo nok også.
Godt nyt år til alle. /2