Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: Slagte tid ?  (Læst 2942 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline rkn

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 168
Slagte tid ?
« Dato: 24 Oktober , 2016, 18:45 »
Vi fik for 3 måneder siden kyllinger.  7 stk.   Nu kan jeg så se at der er 2 kok kyllinger.  Dem vil vi gerne spise.   Hvornår skal jeg slagte dem ?

De er lavet af en dværg silke kok,  og en dværg orpington mor. 



From the dark Nordjylland in Denmark ;-)

1.0 Sdilke
0.3 Dværg orpington
0.2 Dværg dotter

Offline Raziel

  • Bruger
  • Indlæg: 2 759
    • Hobbydyrenes blog
Sv: Slagte tid ?
« Svar #1 Dato: 24 Oktober , 2016, 19:35 »
Du kan slagte når du synes de er store nok ;) Enkelte herinde ved jeg slagter når de er et par måneder gamle. Tror dog de fleste (incl  mig selv) venter til 6 mdrs alderen, for at få det optimale ud af dyrene ift tilvækst. Når nu det er så små racer, så er det nok smart at vente til de 6 mdr, hvis der skal være lidt mad i dem.
Mvh. Pia - www.hobbydyrene.blogspot.dk
5 kaniner - 3 katte - 2 marsvin - 1 kornsnog - 1 leopardgekko - mus til foder.
Blandet hønsehold med forskellige racehøns og blandinger.

Offline rkn

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 168
Sv: Slagte tid ?
« Svar #2 Dato: 25 Oktober , 2016, 09:43 »
Tak for svaret.  Jeg lader dem blive 6 måneder.   

From the dark Nordjylland in Denmark ;-)

1.0 Sdilke
0.3 Dværg orpington
0.2 Dværg dotter

Offline Frank H. Kristensen

  • Bruger
  • Indlæg: 1 771
  • Min hane og mig
    • hadstenfjer.dk
Sv: Slagte tid ?
« Svar #3 Dato: 25 Oktober , 2016, 18:35 »
Dværghøns bliver hurtigere voksene end store høns og derfor kan de slagtes tidligere. Feks Dværg Wyandothaner og lignende racer skal man passe på med at lade blive over 5 måneder da de meget nemmere bliver seje under tilberedningen.
Dine hanekyllinger ser også ud til at være tæt på udvokset hvilket nok skyldes krydsningsfrodigheden.
Opdræt af følende:
Danske Parykker i Røde og Gule

Med venlig hilsen
Frank H. Kristensen