Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
* *
Velkommen, Gæst. Venligst log ind eller registér dig. Modtog du ikke en aktiverings-e-mail?
22 November , 2017, 21:22

Log ind med brugernavn, kodeord og sessionslængde

http://fjerkrae.dk/ccount/click.php?id=2 http://stevnsracehoens.dk/ http://rosenbud.dk http://bangs.dk http://xn--naturgrdensdyr-qib.dk/ http://www.dyrenesmad.dk/shop/foder-23c1.html

Nylige indlæg

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Høns / Sv: befrugtning med "delt hane mellem to hønseflokke
« Nyeste indlæg Fra Maria2aaen Dato I dag ved 14:03 »
Jeg tænker at det vil give en del uro at skifte dagligt. Så måske det er bedre at nøjes med hver uge? Men det kan selvfølgelig også være at hønerne slet ikke opdager han er væk, hvis du skifter dagligt? Jeg tænker bare at mon ikke hane-mand bliver stresset?

Vi har også kun én hane ad gangen, men han får så lov at leve 1 år som fuldvoksen hane og holde styr på flokken. Efter 1 år hvor hans afkom levere videre i årets hønniker, bliver han slagtet og så kan vi til foråret tage en ny hane ind. Indtil videre har vi gjort det sådan, at vi kunne beholde en af årets unghaner. Men det er fordi jeg har købt rugeæg, også var æggene jo ikke egen avl. I år har vi kun ruget egne æg, så nu er alle årets hønniker efter egen hane. Så til næste år vil jeg se om ikke vi kan finde en unghane et sted i løbet af februar. På den måde sikres blodfornyelse og det giver os mulighed for at prøve nye racer/typer af.

Så det var jo også en model du kunne overveje? Så kan du få kyllinger af hver race hvert andet år.
2
Arvelighedslære / Sv: Reduceret biodiversitet i "industrielle" høns
« Nyeste indlæg Fra Lene Skelmose Dato 21 November , 2017, 11:20 »
Så meget mere besynderligt er det at vores høns skal bøde for industriens fejltagelser - tænker på indespærring ift influenza. Tænk at vi skal finde os i at industrien spreder smitte til omverdenen. Er der slet ikke lovgivning på dette område?
3
Problemer og sygdomme / Sv: Hvad er der galt?
« Nyeste indlæg Fra Letra9 Dato 21 November , 2017, 09:33 »
Tusind tak for hjælpen, Helle. Det er helt sikkert, at den ikke kommer til at gå alene.
Venlig hilsen Lea
4
Svømmefugle / Alder på gæs
« Nyeste indlæg Fra Hereford1 Dato 21 November , 2017, 08:59 »
Jeg har et kuld gæslinger fra februar måned gående sammen med forældreparret. Alle gæssene er hvide.

Ungerne er vokset så meget hen over efteråret, at jeg ikke længere kan se forskel på dem og forældrene - der selvfølgelig ikke har ring på.

Er der nogen, der kan hjælpe med tips til, hvordan jeg finder ud af, hvem der er hvem? Og helst mens de er i levende live.
5
Problemer og sygdomme / Sv: Hvad er der galt?
« Nyeste indlæg Fra Helle K. Dato 21 November , 2017, 06:16 »
Du vil aldrig kunne udrydde coccidier helt. Coccidierne findes i miljøet. Kyllinger, der går med en skruk, bliver næsten aldrig ramt af coccidiose, da de fra starten af deres liv får opbygget et immunforsvar ved at gå og rode i jord, græs og skidt og møg. Det er derfor meget vigtigt, at man lader sine maskinudrugede kyllinger få mulighed for at komme ud og rode i deres naturlige miljø så tidligt som overhovedet muligt. Voksne høns bliver pga deres immunforsvar næsten aldrig ramt af coccidiose og når der findes et overtryk af coccidier i en voksen høne, er årsagen altid, at immunforsvaret er svækket pga en sygdom i kroppen, så der er fri bane for coccidierne til at formere sig uhæmmet i tarmen.

Jeg ved ikke, under hvilke forhold, du har haft kyllingerne gående, men huset kan du desinficere med Virkon S og jorden i udegården skal vendes. Coccidierne kan overleve i årevis, så udskiftning af det øverste jordlag i hønsegården er nok at foretrække.

Bliver kyllingerne vaccineret, vil immuniteten indtræde 3 uger efter vaccinationen og varigheden af immuniteten vil være omkring 60 uger. Kyllingerne vil være immune overfor de  Eimeria-arter, vaccinen er rettet imod.

Hvis din nu alene kylling ikke viser tegn på sygdom eller har tynd mave, så synes jeg ikke, du skal behandle med Baycox, men på den anden side så er det en rigtig god ide at have Baycox stående klar, så du kan behandle straks, du opdager tegn på coccidiose. Coccidierne æder af tarmslimhinden og jo længere der går, inden behandling påbegyndes, jo større permanent skade vil der opstå på tarmene, hvilket vil svække fuglens fremtidige evne til at udnytte næringen i foderet optimalt.

Gør huset ren og skrab en smule af jorden væk i hønsegården og skynd dig at anskaffe dig et par venner til din alene-kylling. Den kan IKKE leve alene
6
Problemer og sygdomme / Sv: Hvad er der galt?
« Nyeste indlæg Fra Letra9 Dato 20 November , 2017, 21:12 »
Hej igen, Helle! Jeg har desværre måttet aflive kyllingen her i eftermiddag. Nu står jeg så med en tilbage, som godt nok ikke har symptomer, men som jeg tænker bærer smitten i en eller anden grad. Vil du anbefale, at jeg giver Baycox til den nu? Et andet stort spørgsmål er også, hvad der skal til, før jeg uden risiko for yderligere smitte kan sætte nye kyllinger ind til den overlevende. Egentlig ventede jeg helst et års tid med at købe flere, så jeg var sikker på, at alle coccidier var væk, men den kan jo ikke gå der og være ensom. Jeg har (desværre alt for sent) hørt, at dyr fra store avlere er vaccineret mod coccidiose, men er det 100% sikkert, at de så ikke kan blive smittet? Håber, du vil ulejlige dig med at svare endnu en gang.
Venlig hilsen Lea
7
Problemer og sygdomme / Sv: Hvad er der galt?
« Nyeste indlæg Fra Helle K. Dato 20 November , 2017, 19:21 »
Du må prøve en anden dyrlæge. Ring rundt og nævn diagnosen og årsagen til, at din faste dyrlæge ikke kunne hjælpe. Jeg ved, at Abild Dyreklinik i Brabrand er meget, meget dygtige til høns og de vil kunne hjælpe dig. Det er vigtigt, at du meget hurtigt får behandlet de sidste to - ellers er der stor risiko for, at de ikke overlever.

At gå og snappe ud i luften ved madskålen eller madtid er noget en blind høne gør, men det er nu nok svækkelse og en sær kombination af manglende appetit og alligevel sult, der er årsagen.

Du kan finde Abild Dyreklinik på denne liste: http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=29799.0
8
Problemer og sygdomme / Sv: Hvad er der galt?
« Nyeste indlæg Fra Letra9 Dato 20 November , 2017, 15:01 »
Tak for dit svar, Helle. Jo, dyrlægen sagde også, at Baycox var det rigtige, men jeg kunne ikke købe det hos ham, og han kunne heller ikke oplyse mig om, hvor jeg kunne købe det i små portioner (jeg havde kun 3 høns - nu har jeg 2) Jeg har forgæves efterlyst det her i forummet, og jeg kender desværre ikke nogen bondemænd, der kunne tænkes at ligge inde med en rest. Derfor har jeg prøvet med omtalte foder. Ved du, hvor man kan købe Baycox i små portioner?
Kan coccidiose efter din mening forklare den beskrevne adfærd med at hakke ud i luften?
Venlig hilsen Lea
9
Foder / Sv: Foder og de sundeste æg
« Nyeste indlæg Fra PeterS Dato 20 November , 2017, 11:17 »
Hele artiklen kan læses her: https://academic.oup.com/ps/article/90/7/1600/1545264.

Artiklen konkluderer:

"In this study, a significant nutritional advantage of eggs produced by range chickens over eggs produced by chickens maintained in cages could not be established, which is similar to the results of Hidalgo et al. (2008). The range eggs had higher fat levels, including for n-3 (13.8 mg/50 g), but this would not be viewed as a nutritional advantage, and, in fact, may negatively affect some functional components of the egg when used in recipes."
10
Problemer og sygdomme / Sv: Hvad er der galt?
« Nyeste indlæg Fra Helle K. Dato 20 November , 2017, 10:39 »
Startfoder tilsat coccidostat kan forhindre udbrud af coccidiose - og så alligevel ikke altid, da man jævnligt hører om coccidiosetilfæde, hvor kyllingerne er fodret med omtalte foder.
Er der coccidiose i udbrud, som der tydeligt er i din flok, så er foder tilsat coccidostat ikke nok. Der SKAL behandles med et medicinsk præparat f. eks. Baycox. Det undrer mig meget, at dyrlægen ikke har oplyst dig om dette
Sider: [1] 2 3 ... 10

Nyeste