Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
* *
Velkommen, Gæst. Venligst log ind eller registér dig. Modtog du ikke en aktiverings-e-mail?
22 Oktober , 2018, 01:07

Log ind med brugernavn, kodeord og sessionslængde

bangs_2.png america.png stevnsrace.jpg naturgaard.jpg dyrenesmad.jpg Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nylige indlæg

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Billeder til forsiden / Sv: Hyggehøns i haven
« Nyeste indlæg Fra Margrethe Dato 21 Oktober , 2018, 09:36 »
Hollandske dværge sølvhalsede?
2
Billeder til forsiden / Sv: Hyggehøns i haven
« Nyeste indlæg Fra Margrethe Dato 21 Oktober , 2018, 08:58 »
Vejen til hønsehjerter går gennem maven. Så tror jeg også, der er store raceforskelle med hensyn til evne og vilje til at blive tam. Og så kopierer de hinanden. Tag ikke fejl. Kyllinger observerer alt omkring dem. Ellers overlever de ikke som jordlevende fugle, hvis de ikke ser og lærer i en fart.


Jeg havde i sin tid en ekstrem tam Antwerpen Skæghøne. Helt spontan hoppede hun op i nakken på folk. Hun sad bare og ventede uden for huset på at nogen kom ud, hun kunne flyve op og sætte sig på. Med hende som eksempel begyndte kyllinger fra diverse skrukhøner at gøre det samme. De var på ingen måder blevet lokket eller opfordret til det. Men de må have observeret, at det var en god ide. Det vakte jo altid jubel og godbidder - det kunne de jo se - når man opførte sig sådan. Høns og deres adfærd holder aldrig på med at være fascinerende.
3
Svømmefugle / Hvor meget foder til ænder
« Nyeste indlæg Fra Tskovj Dato 21 Oktober , 2018, 08:52 »
Jeg synes ikke mine ænder bliver ret store i år ?
De får ca 300 g korn/piller plus rester og det de finder.
Men nu har jeg slagtet et par stykker og de vejer kun lige knap 2 kg nu hvor de er 18 uger. Det er sort hvidbrystet landand.
4
Udstillinger, klubber og kolonier / Sv: EE2018 i Herning
« Nyeste indlæg Fra Hans-Kurt Dato 20 Oktober , 2018, 22:43 »
øh, ja det gør jeg  vel  ???
5
Udstillinger, klubber og kolonier / Sv: EE2018 i Herning
« Nyeste indlæg Fra Lene Lestat Dato 20 Oktober , 2018, 20:20 »
Jeg har meldt mig til kammeratskabsaftenen om lørdagen-

Du mener vel tirsdag med at få dyrene på plads?
Da de skal bedømmes onsdag og torsdag.
6
Udstillinger, klubber og kolonier / EE2018 i Herning
« Nyeste indlæg Fra Hans-Kurt Dato 19 Oktober , 2018, 19:54 »
Hvad så, har I meldt Jer til spisningen om lørdagen i Herning ??, fristen er den 20. 10. Vi bør vel slutte op om det store arrangement - jeg hjælper Barnevelderforenigen med at få dyrene på plads fredag.

Så kunne vi ses, alle os der nørder her på dff -  ::) /o
7
Billeder til forsiden / Sv: Hyggehøns i haven
« Nyeste indlæg Fra Hans-Kurt Dato 19 Oktober , 2018, 19:50 »
enig, gode billeder.
Mine høns er ikke kælehøns, men jeg er en dejlig del af deres liv, tror jeg. For når jeg viser mig, kommer de straks løbende, ja bare de hører jeg rører håndtaget på døren til mit hjem, så er de der.
Ja, Ja jeg ved godt det fordi de forventer noget godt at spise, men jeg føler aligevel..... ::)
8
Billeder til forsiden / Sv: Hyggehøns i haven
« Nyeste indlæg Fra Marie1 Dato 19 Oktober , 2018, 08:50 »
Altid så fine billeder fra dig.
Dine høns er utrolig tamme, hvordan gør du? Jeg kan til nød få de mest tamme til at spise af hånden, hvis det er meget lækkert det jeg kommer med. Men de er helst fri  :(
9
Billeder til forsiden / Hyggehøns i haven
« Nyeste indlæg Fra Tanja Pedersen Dato 19 Oktober , 2018, 06:33 »
Der findes intet mere afstressende end høns i haven /oFoto: Magnus
10
Høns / Sv: Næsten ingen Æg, og hønse plukker hinanden
« Nyeste indlæg Fra anneke Dato 15 Oktober , 2018, 23:24 »
Det må siges at det lyder som en samling problemer i har fået.
Hvis alle dyr er genbrugsdyr i sted for unge hønniker er det meget normalt at de holde en pause i æglægning når de bliver flytted. De få æg I fik i starten var allerede på vej og nu er de i pause. Alt efter hvor gammelt de er kan det være at de begynder igen om nogle uger eller at de skifter fjer først. Og hvis de er mere end to år gammel kan det være længe inden de lægger igen. Industrihøns er gode til at lægge første år men det går hurtig ned med produktionen. En anden mulighed er at de spiser æg. De kan fjerne æg uden at du finder noget som helst af rester og ikke engang fugtig strøelse. Prøv at lægge et købeæg i deres hus. Hvis det forsvinder ved du at de spiser æg.

Du skriver om foder, men en vigtig ting at få dem i gang igen er lys. Dagene er blevet for kort nu, og jeg supplerer med lys for at holde dem i gang. Og så længe de ikke lægger æg er det vigtig at de får æglægningsfoder men ikke korn og mais. De bliver hurtig for fed af det.

Angående plukkeriet er problemet nok større. Du har købt høns som så forplukked ud. Og det var nok fordi de havde lært at plukke hinanden. De nye fjer smager meget godt og hvis de har fundet ud af det er det meget svært at få dem til at holde op med at spise dem. De hakker også i dyr med komplet fjerdragt for at få fat i fjer som de spiser. derfor er de efter Vorwerkerne og Moskusænder. Og de har nok også hakked i Isaer, som så gøre gengæld ved at hakke dem. Det er også derfor Vorwerkerne ikke vil ind, de kan ikke lide at blive spist. Så, hvad nu.

Det er ikke så let men du må finde den eller dem som spiser fjer. Det er lettest at se når de har spist og holder hvilepause. Dem som spiser fjer bliver ved med at gå rund og nippe af de andre. Hvis den er fundet tror jeg det er bedst at slagte den. Når de har gjort det i lang tid bliver de ved.
Sider: [1] 2 3 ... 10

Nyeste