pekinese-rooks
Dansk Fjerkræ Forum
Menu Sygdomme / DenNordiskeFuglemide

Dansk Fjerkræ Forum
Leksikon

Søg i leksikon

edit SideBar

Sygdomme.DenNordiskeFuglemide Historie

Vis mindre redigeringer - Vis ændringer i markup

21:39 22-04-2011 af Marianne Vedel -
Tilføjet linie 14:
21:39 22-04-2011 af Marianne Vedel -
Ændrede linier 2-3 from:

Angreb ses især ved at hønsene virker utrolig støvede, og da livscyklus for miderne er på 4-7 døgn, kan man hurtigt få et ret massivt angreb. Miderne er lynhurtige, og kravler også over på mennesker, hvor de også kan bide og give kløe. Støvet ligner almindelig jordstøv.

til:

Angreb ses især ved at hønsene virker utrolig støvede, støvet ligner almindelig jordstøv. Miderne er små og mørkegrå, de er på størrelse med et punktum.

Livscyklus for miderne er på 4-7 døgn, så man kan hurtigt få et ret massivt angreb. Miderne er lynhurtige, og kravler også over på mennesker, hvor de også kan bide og give kløe.

Tilføjet linie 9:
Ændrede linier 12-14 from:

Redekasser, gøres rene, sprayes dem med staldchok og skal tørre, så gives de det sædvanlige drys Stalosan og frisk redemateriale. Jeg har kun gjort redekasserne rene én gang.

til:

Redekasser, gøres rene, sprayes dem med staldchok og skal tørre, så gives de det sædvanlige drys Stalosan og frisk redemateriale. Jeg har kun gjort redekasserne rene én gang. Af Marianne Vedel

21:36 22-04-2011 af Marianne Vedel -
Tilføjede linier 1-7:

Den nordiske fuglemide (Ornithonyssus sylviarum) bor hele sit liv på hønsene, man kan få den fra de vilde fugle, det er ikke alle dyr i samme rum, der bliver angrebet. Angreb ses især ved at hønsene virker utrolig støvede, og da livscyklus for miderne er på 4-7 døgn, kan man hurtigt få et ret massivt angreb. Miderne er lynhurtige, og kravler også over på mennesker, hvor de også kan bide og give kløe. Støvet ligner almindelig jordstøv. Miderne trives i modsætning til blodmider bedst i den kolde årstid. I modsætning til blodmider kan den nordiske mide ikke overleve i længere tid i et tomt hønsehus, højst en måned. Hønsene kan behandles med staldchok, behandlingen skal gentages 4-7 dage senere. Redekasser, gøres rene, sprayes dem med staldchok og skal tørre, så gives de det sædvanlige drys Stalosan og frisk redemateriale. Jeg har kun gjort redekasserne rene én gang.