pekinese-rooks
Dansk Fjerkræ Forum
Menu Racebeskrivelser / Kochin

Dansk Fjerkræ Forum
Leksikon

Søg i leksikon

edit SideBar

Racen stammer fra Fransk Indo Kina og vakte stor beundring. Denne store race med sin rigelige dunrige fjerdragt, er en stolt udseende race. Den lægger ikke mange æg, men har derimod så rigeligt af fast kød.

Den er rolig, fortrolig og kan blive ganske tam. Den findes i mange farver.

Dværgformen er udviklet i Kina og kom til Europa i midten af 1800. Typen er af amerikansk oprindelse, der med stort arbejde har givet os den dværg kochin vi kender. Dværg kochinen er en selvstændig race, og er altså ikke en fordværget Kochin.

Stor race vægt:
Hane 3,5-5,5 kg.
Høne 4-4,5 kg.

Ægvægt: 55 gram.

Dværg vægt:
Hane 850 gram.
Høne 750 gram.

Ægvægt: 30 gram.

Fælles er det at ægskallens farve er gulbrun til brun.

Søs' erfaringer med stor kochin:
Jeg er meget glad for mine store kochin.

De første fik jeg for ca. 6 år siden som rugeæg. I år har jeg så købt en ny kok, samt rugeæg sendt med post fra Sjælland, for at få helt nyt blod.

De er velegnet som klappedyr.
De er meget godmodige og madglade.
Flyver helst ikke, da de jo er temmelige gumpetunge.
Er gode til at slagte, da de jo er store - Haner 4,5-5kg, Høne 3,5-4kg.
Lægger ikke mange æg, men dog rigeligt til, at vi også sælger af dem.

Anette Søndergaards erfaringer med dværgkochin:
Dværgkochin er rolige, omgængelige og tamme. Min lille flok består p.t. af 1 hane, 4 høner og 1 hønekylling. Det er lige få nok til at holde os (2 voksne, 1 stor teenager og 1 udeboende fattig studerende) med æg, så min ambition er, at flokken op på 1 hane og 8 høns.

De lægger fine lysebrune æg og blommerne er forholdsvis store. Jeg har indtil nu haft problemer med befrugtning af æggene. Dette skulle kunne skyldes dels hønsenes facon samt de mange dun omkring kloakken (begge dele gør, at hanen har svært ved at ramme ”plet”), så derfor får mine høns nu plukket ”måsen”. Til orientering protesterer de forbavsende lidt over den behandling.

Hønerne lægger sig skruk for et godt ord og gerne flere gange hen over forår og sommer. Ruger stabilt/stædigt og er gode kyllingeførere. Jeg har flere gange lagt ”fremmede” kyllinger under en skruk og skrukken har ikke med så meget som et pip protesteret over hverken, at antallet af kyllinger med et snuptag er ændret fra 1 til 8 eller at kyllingerne har været af en anden race.

Hanen er en rigtig flink fyr, han hjælper gerne hønerne ind i redekassen. Han kan såmænd også finde på at lægge sig derind og putte lidt sammen med en høne. Skræpper hønerne op, kommer han ilende for at se, hvad der er galt.

Hønsene flyver ikke og kan derfor gå frit i min have. For mig er det en daglig glæde at nyde synet af min lille flok, som tuller småsnakkende rundt og eftersom hønsene har fjer på løb og fødder, ødelægger de ikke hverken græs eller bede med deres skraben.