pekinese-rooks
Dansk Fjerkræ Forum
Menu Racebeskrivelser / Brahma

Dansk Fjerkræ Forum
Leksikon

Søg i leksikon

edit SideBar

Brahma

Den oprindelige Brahma stammer fra Brahmaputra distriktet i Indien og er opstået gennem Krydsning af Malayer og Kochin.

I midten af forrige århundrede kom nogle af disse høns til New York, alle med ærtekam, men i øvrigt ret uensartede både med hensyn til kamform og farve på løb og skind. De blev bragt op til staten Conneticcut, og fra dem stammer de avlsdyr, som kom til at danne grundlaget for vore dages Brahma.

Særdeles bred og dyb, men dog ikke dybt stillet, da løbene er forholdsvis lange men skjult af den rigelige fodbefjering.
Godmodig og fortrolig race der er meget lidt skrabende og kan holdes i løbegård med meget lavt hegn (1 m.).

Farver: Hvide, sorte, lys, blå og gul colombia.

Stor race vægt:
Hane 3,5-5 kg.
Høne 3-4,5 kg.
Ægvægt: 58 gram.

Skalfarven er gulbrun til rødbrun.

Dværg vægt:
Hane 1700 gram.
Høne 1300 gram.
Ægvægt: 39 gram.

Skalfarven er lysebrun.

Se flere billeder af store Brahma i dette album (åbner i nyt vindue)

Jespers erfaringer:
Brahmaens historie er i modsætning til eks. Jersey kæmpernes en noget rodet en af slagsen.
De første Brahma blev opdaget i en Indisk provins Brahmaputra (der af navnet Brahma). Man mener de stammer fra en jungle fugl (Gallus gigantus) og Kochin.
I 1850 kom de første til USA de var hvidsort columbia, i 1890 var de færdig avet. Mange var vilde med disse kæmper, og de blev en af de mest efterspurgte i europa. Handels mændene fandt på mange navne for at højne prisen: Brahma pootras, gray shanghais, Chittagones og til sidst Cochin chinas.
Brahma var i så høj kurs at det Engelske kongehus og den Tyske kejser måtte have nogle af disse statslige dyr (heraf bliver de derfor tit kald de kongelige). En dag skete det at den Engelske dronning gav den Hollandske dronning et par af sine Brahma.
De Hollandske brahma er altså af Engelsk blod. Hollandske brahma er ikke så høje som de Tyske men har en dejlig bredde og et bredt hoved + de har øjenbryn og bredere fjer.
Tyskerne gik en anden vej de ville skabe et mere maskulint (ved at bruge malyer) dyr der havde længenre ben.\\ Der skulle være smukke og mægtige at se på men ogse gode at spise. De Tyske dyr i dag har lange ben, stram fjerdragt og et ørne hoved. Idag er det den tyske model vi ser mest til.