From Dansk Fjerkræ Forum Leksikon

DiverseTilskud: VitaminOgMineralblandinger

Der findes flere slags vitamin-produkter til fjerkræ. Fælles for dem alle er give dyret et tilskud, så der ikke opstår mangel på vitaminer.

Vispumin
Vispumin er et højaktivt fodertilskud til høns og duer. Det er bestemt afstemt til hønsenes og duernes organismer og indeholder 24 forskellige slags vitaminer, mineraler og elektrolytter. På selve bøtten står at læse at dyrene i løbet af kort tid vil få en blank og sund fjerdragt samt vil de strutte af sundhed. Jeg har selv afprøvet vispumin i forbindelse med forkølede høns og dette har jeg god erfaring med. Hønsene har også specielt godt af dette tilskud om vinteren hvor der ikke er så meget grøntfoder som om sommeren. Dosering er: 1 Topteskefuld pr. Kg foder. Max: 15 gram pr kilo af det daglige foder.

Huvasan
Flydende vitaminer til iblanding i drikkevandet. Indeholder alle de vitaminer som alle former for fjerkræ og duer behøver. Meget koncentreret, til høns rækker 1 liter til 2000 liter vand og til kyllinger 1 liter til 4000 liter vand. 1 liter koster omkring 150 kroner.

Her finder du en oversigt over vitaminer og mineraler

Taget fra http://fjerkrae.dk/leksikon/pmwiki.php/DiverseTilskud/VitaminOgMineralblandinger
Side sidst Ændret 10:48 16-03-2008